Skip to content

Landelijke keukens

Luxueus licht

Het jonge gezin van deze klassiek ogende villa koos voor een lichte en frisse keuken in een strakke maar toch ook landelijke stijl.

Het marmeren werkblad en de open legplanken in 'naturel'-eik geven de witte keuken een warme uitstraling. Ook de subtiele aanwezigheid van landelijke accessoires en natuurlijke materialen versterken dit gevoel in dit wit landelijke thema.

De garage van de woning die in het verlengde van de keuken lag, werd gesloopt. De ene helft werd geïntegreerd in de nieuwe, ruimere landelijke keuken. De andere helft van deze voormalige garage werd ingericht als handige wasplaats en berging, waar dezelfde stijl als de keuken werd doorgetrokken.

Donkere kleuren of een zwart landelijke keukenstijl bestaat niet. Alles draait om licht en witte kleuren bij hedendaags landelijk. Lees hier alles over op onze blogs.

 

(Fotografie : Jonah Samyn - 'Wonen in Landelijke Stijl" -  © Sanoma Regional Belgium N.V.)

Gezelligheid voorop

Warme kleuren, stoere elementen en authentieke materialen met een beest van een schouw als middelpunt. Dit is de kern voor veel landelijke keukens, omdat het een directe link met het verleden is.

Deze keuken is een eclectische stijl, gebundeld tot een sterk persoonlijk verhaal waar de bewoners zich dagelijks in kunnen terugvinden in alle comfort. De huiselijke, verhalende sfeer speelt in deze keuken een belangrijke rol.

 

Het is niet ongebruikelijk om verschillende stijlelementen met elkaar in verbinding te brengen. Doordacht gebracht kan dit zelfs een heel rustgevend en mooi resultaat opleveren, waar alles zijn plaatst lijkt te hebben gevonden.

 

(Fotografie : Manon Stevenaar - 'Wonen in Landelijke Stijl" -  © Sanoma Regional Belgium N.V.)

Tijdloosheid

Het was de uitdaging om een landelijk-klassieke keuken te realiseren die niet te rustiek zou ogen. Daarom zijn er hedendaagse elementen aan toegevoegd, zonder de harmonie te verstoren." Bij de indeling is rekening gehouden met de omgeving. "Aan het raam, met zicht op de omliggende weilanden, plaatsten we de eettafel en de bereidingszone lieten we uitkijken op de binnentuin." Centraal staat een eiken spoeleiland met erboven een topblad en wastafel in massieve blauwsteen. Zowel het werkblad in natuursteen als het massief houten profiel onder het werkblad werden afgewerkt met een papegaaienbek, wat het eiland een sierlijke toets bezorgt.

De meubels die zichtbaar zijn vanuit de woonkamer zijn in een crèmekleurige verf geschilderd. "De tint vormt een mooie aanvulling op het naturelle bruin van het hout en het bruingrijze van de lampenkappen en de stoffering van de stoelen. Zo ontstaat een warme kleurenmix die de ruimte gezellig maakt."

's Avonds ziet het er nog sfeervoller uit door de indirecte verlichting in de vitrinekast. Door de bleke kleur en ook de juiste symmetrie oogt het geheel rustig. Een ander sterk punt van dekeyzer dat tot uiting komt, is het talent om bepaalde zaken die soms minder fraai ogen toch stijlvol weg te werken. Zo gaat de deur naar de bijkeuken op in een fraaie eiken wand.

Fraaie realisaties waarin verschillende natuurlijke materialen met elkaar worden gebracht tot een geslaagde landelijke keuken kan je steeds bewonderen in één van onze vele showrooms ten lande. Want vakmanschap is ons handelsmerk.

 

Look and feel

Elke inrichting wordt met dezelfde zorg en oog voor detail vervaardigd. Een voorbeeld van de kwaliteit is de manier waarop het eikenhout meervoudig is gelakt.


De nerven van het hout worden eerst stevig doorgeschuurd met koperborstels om daarna gelakt te worden in het gekozen kleur. Door de diepe nerven fixeert de lak zich al dieper.

Het aanbrengen van de lak gebeurt in vijf fases, waarbij elke laag extra diep in het hout gewreven wordt.

Tot slot wordt aan de gekleurde deur een eindlaag gegeven in transparante beschermende lak.

Dankzij deze intensieve fasering van de kleuren blijft de levensduur van de gekleurde deur verzekerd.

Landelijke keuken buckhingham herenwoning

Majestueus

Deze statige herenwoning met majestueus hoge plafonds kreeg de keuken die ze verdient.

De keukenruimte werd door dekeyzer aangekleed met hoge maatkasten.  Respect voor de authenticiteit van de woning was hier het codewoord. 

De hoge kasten accentueren niet enkel de indrukwekkende proporties van de ruimte; ze creëren ook extra veel kastruimte voor de bewoners.  Ze verbergen eveneens vele 'state-of-the-art' toestellen achter de massief eiken deuren.

De keuken werd afgewerkt met luxueuze materialen: massief eiken fronten, een natuurstenen werkblad, een warme parketvloer, behang met hoge aaibaarheidsfactor en schitterende raamstoffering.

Warme kleurenmix

Voor wie graag van de mooie kanten van het leven geniet, maakt een stijlvolle keuken een belangrijk deel uit van dat leven. Helemaal geweldig wordt het als die keuken tot in het kleinste detail afgestemd is op de rest van de woning.
Bij dit voorbeeld is dat alvast het geval. De keuken en de bijkeuken zijn als het ware passend voor de landelijke herenwoning waarin ze zich bevinden.

Twee kleuren domineren de keuken. 'White-wash' eik wordt afgewisseld met mastiek, een grijs-beigeachtige kleurtinten die bijvoorbeeld terug te vinden zijn op de op maat gemaakte lambriseringen- die rondom de hele keuken voorzien zijn - en enkele van de kasten.
De natuurlijke tinten passen helemaal tussen de natuurlijke materialen die in deze ruimte benut werden. Voorbeelden zijn het massief natuurhout, handgeschilderd hout en Belgische blauwe hardsteen. Al die materialen en hun specifieke afwerking samen zorgen voor een landelijke, tijdloze sfeer.
 

Tea-time dekeyzer-style

Dit landhuis in 'Long island'-stijl kreeg een massief eiken dekeyzer-keuken. Het pronkstuk van de keuken is het brede AGA-fornuis. Naast het fornuis zit de flat-screen TV discreet weggewerkt achter vouwdeurkastjes.  De speelsheid van de keuken wordt nog versterkt dankzij de kleine retro grepen die consequent zijn doorgetrokken op alle vol-eiken kastfronten.

 

De drie hoge kolomkasten verbergen respectievelijk een toegangsdeur tot de bijkeuken, een geïntegreerde Amerikaanse koelkast en een koffiekast. 

Maar liefst twee eettafels sieren de keuken: een cosy zithoek in massieve eik ( met opbergruimte in de zitting ! ) voor een gezellig ontbijt. 

’s Avonds nodigt de ruime kloostertafel uit tot dineren in stijl. Een prachtig voorbeeld van een landelijke keuken.