Skip to content

Landelijke keukens

 

Luxueus licht

Deze klassieke villa kreeg een lichte en frisse keuken in een strakke, landelijke stijl met een marmeren werkblad en open legplanken in 'naturel'-eik.  Landelijke accessoires en natuurlijke materialen versterken het wit landelijke thema. 

De voormalige garage werd gesloopt en de ene helft werd geïntegreerd in de nieuwe keuken, terwijl de andere helft werd omgebouwd tot een handige wasplaats en berging in dezelfde stijl. Ontdek meer over hedendaags landelijk op onze blogs.

 

(Fotografie : Jonah Samyn - 'Wonen in Landelijke Stijl" -  © Sanoma Regional Belgium N.V.)

 

Gezelligheid troef 

Gezelligheid troef in onze landelijke keukens! Warme kleuren, stoere elementen en authentieke materialen zorgen voor een directe link met het verleden en brengen een huiselijke sfeer met zich mee.

Deze eclectische keukenstijl wordt gebundeld tot een sterk persoonlijk verhaal waar de bewoners zich dagelijks in alle comfort kunnen in terugvinden. Verschillende stijlelementen worden doordacht met elkaar verbonden om een rustgevend en mooi resultaat te bekomen waar alles zijn plaats lijkt te hebben gevonden.

 

(Fotografie : Manon Stevenaar - 'Wonen in Landelijke Stijl" -  © Sanoma Regional Belgium N.V.)

Tijdloos

Tijdloos en hedendaags gaan hand in hand in deze landelijk-klassieke keuken. De ontwerper stond voor de uitdaging om een keuken te creëren die niet te rustiek oogt, en slaagde erin om verschillende elementen in harmonie te brengen. Zo is de indeling slim opgebouwd met oog voor de omgeving: de eettafel staat aan het raam met uitzicht op de omliggende weilanden en de bereidingszone kijkt uit op de binnentuin. Het centrale punt van de keuken is het eiken spoeleiland met een topblad en wastafel in massieve blauwsteen. Het werkblad in natuursteen en het massief houten profiel onder het werkblad zijn afgewerkt met een papegaaienbek, wat het eiland een sierlijke toets bezorgt.

De meubels die zichtbaar zijn vanuit de woonkamer zijn geschilderd in een crèmekleurige verf, die mooi samengaat met het naturelle bruin van het hout en het bruingrijze van de lampenkappen en stoelbekleding. 's Avonds zorgt de indirecte verlichting in de vitrinekast voor extra sfeer. Dankzij de bleke kleur en de juiste symmetrie oogt het geheel rustig. De ontwerper heeft bovendien oog voor detail en werkte bepaalde minder fraaie elementen stijlvol weg, zoals de deur naar de bijkeuken die naadloos opgaat in een fraaie eiken wand.

Bij Dekeyzer kan je steeds fraaie realisaties bewonderen waarin verschillende natuurlijke materialen samengebracht worden tot een geslaagde landelijke keuken. Onze showrooms verspreid over het land tonen ons vakmanschap en onze passie voor het creëren van tijdloze, natuurlijke keukens.

 

 

Look and feel

De uitstraling van een keuken wordt voor een groot deel bepaald door de afwerking van het gebruikte materiaal. Bij deze keuken wordt er dan ook veel aandacht besteed aan de look en feel. Zo wordt het eikenhout van de deuren meervoudig gelakt om een diepe kleur en duurzame bescherming te garanderen.

Voordat de lak wordt aangebracht, worden de nerven van het hout eerst stevig doorgeschuurd met koperborstels. Op die manier fixeert de lak zich al dieper in het hout. Vervolgens wordt de lak in vijf fases aangebracht, waarbij elke laag extra diep in het hout gewreven wordt. Ten slotte krijgt de gekleurde deur nog een eindlaag van transparante beschermende lak.

Op deze manier wordt de levensduur van de gekleurde deur verzekerd en blijft de uitstraling van de keuken behouden. Elk aspect van de inrichting wordt met dezelfde zorg en oog voor detail vervaardigd, zodat de keuken een stijlvolle en duurzame toevoeging aan het interieur vormt.

Landelijke keuken buckhingham herenwoning

Majestueus

Deze imposante herenwoning met zijn hoge plafonds kreeg van dekeyzer de keuken die hij verdient. Om de authenticiteit van de woning te respecteren, werden er hoge maatkasten geïnstalleerd die niet alleen de indrukwekkende proporties van de ruimte benadrukken, maar ook extra kastruimte bieden aan de bewoners. Achter de massief eiken deuren worden vele 'state-of-the-art' toestellen verborgen.

De keuken werd afgewerkt met luxueuze materialen, waaronder massief eiken fronten, een natuurstenen werkblad, een warme parketvloer, behang met een hoge aaibaarheidsfactor en schitterende raamstoffering. Het gebruik van deze hoogwaardige materialen geeft de keuken een majestueuze uitstraling die perfect past bij de stijlvolle herenwoning.

De hoge kasten zijn niet alleen functioneel, maar dragen ook bij aan de uitstraling van de keuken. Ze creëren een gevoel van ruimte en grandeur, terwijl ze tegelijkertijd alle benodigde apparatuur en voorraden verbergen. De luxueuze afwerking en aandacht voor detail maken deze keuken tot een prachtige toevoeging aan de statige herenwoning.

Warme kleurenmix

De keuken en bijkeuken in deze landelijke herenwoning zijn zorgvuldig afgestemd op de rest van de woning. Het gebruik van natuurlijke materialen en warme kleuren zorgen voor een tijdloze en landelijke sfeer die perfect past bij de stijl van het huis. 

De 'white-wash' eiken fronten worden afgewisseld met mastiek, een grijs-beige kleurtint die terug te vinden is in onder andere de op maat gemaakte lambriseringen en enkele van de kasten. Deze kleurencombinatie zorgt voor een warme mix die naadloos aansluit bij de natuurlijke tinten van het massieve natuurhout, het handgeschilderde hout en de Belgische blauwe hardsteen die in de ruimte zijn verwerkt. 

De keuken is voorzien van maatkasten die extra veel kastruimte bieden en 'state-of-the-art' toestellen verbergen achter massief eiken deuren. De lambriseringen accentueren de ruimte en geven de keuken een authentiek karakter.