Skip to content

De trends voor 2021

Het is moeilijk te voorspellen welke trends het absoluut zullen maken in 2021, maar met een bepaalde zekerheid kan je wel zeggen dat deze 6 trends het uitzicht voor 2021 zullen bepalen. 

Eerst en vooral is het belangrijk om trouw te blijven aan uw eigen persoonlijkheid. Laat u niet zomaar leiden door wat de markt u aanprijst als trendy. Wat trendy voor ons is, kan totaal niet passend zijn bij u.

Daarom dat we een variatie aan diversiteit pogen te brengen qua stijl, gezien onze jarenlange achtergrond als interieurvormgever en trendsetter in keuken realisaties.

 

1. Gemengde materialen

 

Gemengde materialen

 

Als trend zullen contrast en diverse materialen het best met elkaar kunnen vinden in 2021. Door verschillende materialen met elkaar te mixen maken we het verhaal rijker voor wie erin moet wonen. We houden allemaal wel van arduin, steen, marmer, staal of hout. Alleen is het niet eenvoudig om de verschillende materialen met elkaar te combineren, zonder dat ze voor elkaar moeten onderdoen.

Een “Fusion” van materialen versterkt de uitgesproken persoonlijkheid van een interieur. Hoe meer een interieur aanleunt bij uw persoonlijkheid, hoe leuker, gezelliger en ontspannen het gevoel van wonen en thuiskomen wordt ervaren.

 

2. Geschilderde keukens

 

geschilderde keuken

 

Anno 2021 zal ook de stijl van 'in toon geschilderde' keukens zijn. Niet zomaar een verflaag, maar een mooie contrastrijke invulling opdat diepte en warmte steeds de aandacht zullen trekken.

Kies een kleur die in het verlengde ligt van je persoonlijkheid. Breng de boel tot leven zoals je zelf bent! Een leuke meevaller is dat je de kleur kan veranderen naargelang je eigen persoonlijkheid in de tijd.

Een absolute topper zijn de oude, wat robuuste of landelijke keukens die een extra uitstraling bieden, wanneer ze een verflaagje krijgen. Een nieuw keuken of tafelblad versterkt dan weer het contrast en bevordert het gebruiksgemak van alledag.

 

3. Bergruimtes

 

stijlvolle berg en was ruimte

 

Onttrek niet langer je berg of wasruimte aan het alledaagse oog. Geef ze gerust dezelfde accenten als je keuken of interieur. Toon dat ze deel uitmaken van je leefwereld, want ze zijn een essentieel onderdeel van je daginvulling.

Besteed genoeg aandacht aan het gebruiksgemak door ze even stijl en kwaliteitsvol in te richten opdat het geen vervelende ruimte wordt in de hoofden van de bewoners. Kies voor stijl en kwaliteit opdat het ook gezien mag worden door je vrienden en familie.

 

4. Licht

 

optimaal lichtinval keuken en interieur

 

Breng licht in je huis. Niets is rustgevender dan daglicht. Begin en eindig je werkdag goed, gezond en ontspannen door veel natuurlijk licht binnen te laten. De tijd dat keukens in een donkere hoek verscholen zaten op het plan van de architect, is allang vervlogen. Vandaag de dag is een keuken een visitekaartje aan je vrienden en familie. Laat dus gerust zien wie en wat je bent!

 

 

5. Hout als accent

 

hout als accent

 

Hout als accent kan zoveel betekenen. Het schept warmte, rust en het brengt creativiteit in je interieur. Het mooie aan hout is de grote tolerantie ten overstaan van andere materialen. De souplesse van hout zal de look voor 2021 gaan bepalen.

 

6. Marmer

 

stijlvol marmer

 

Marmer is marmer. Niets kan, of zal ooit de schoonheid en creativiteit van marmer kunnen vervangen. Ook in 2021 niet. Marmer is zoveel meer dan een gladde steen, vol geheimzinnige aders.

Marmer bestaat in alle kleuren, toepassingen en oppervlakten. Naast klassiek sjiek, is marmer vandaag meer en meer een luxe materiaal dat karakter en persoonlijkheid uitstraalt.

Naast de stijlvolle keukens zullen we in 2021 meer en meer creatieve toepassingen zien in badkamers en interieurvormgeving.

Leave a Comment