Donkere materialen zijn een wereldse combinatie!

Kosmopolitische stijl is een wereldse stijl bij uitstek. Vooral de speling met donkere tonen maakt deze stijl zo uniek en herkenbaar. 

Donker in al zijn schakeringen, textuur en in materiaalkeuze kan de rol van hoofdkleur op zich nemen in deze steeds populairder wordende trend. Ook geeft het gebruik van donker, of het nu hout, staal, beton of zelfs textiel is een luxueuze uitstraling aan het interieur.

 

strak donker wit

Donker als ruimtebeleving: intimiteit vergroot

Wat lichte kleuren, en natuurlijk licht doet met een ruimte is deze optisch vergroten. Het wit schept een neutrale sfeer, waardoor men zich makkelijker welkom voelt in een ruimte. Donker daarentegen vergroot de intimiteit.

donkere materialen intimiteit

Donker is uiterst persoonlijk, en wanneer doordacht toegepast zeer doeltreffend wanneer iemand naar rust en intimiteit in zijn of haar leefwereld verlangt. Donker schept misschien nog meer mentale rust dan een witte muur of een klinisch wit interieur.

Donker als een ideaal canvas voor objecten.

kracht en donker

De randen en ruimte vervagen en scheppen hierdoor een intens canvas voor mooie en persoonlijke objecten die door de wereld mogen aanschouwd worden. Ook vragen donkere objecten, wanden of materialen juist om een doelgerichte belichting. Het is net deze contrastwerking tussen licht en donker, wat deze sfeer rustgevend maakt.

Bovendien kan een hele wand in donkere tonen een ideale rustgevende achtergrond zijn voor het gebruik van drukdoende multimedia platformen zoals televisie, consoles en computers.

Donker als eenvoud en een rustpunt

De kern van donker is aanwezig zijn, en toch niet opvallen. Het schreeuwt niet om aandacht, maar het boordt een ruimte subtiel en ingetogen af.

Donker werkt als een tijdloze cocoon waar thuiskomen na een drukke werkdag doeltreffend wordt ervaren. Bij het toepassen van donker in gelijk welke vorm of materiaal moet men vooral indachtig zijn om het niet als accent te gaan toepassen. Donker is een sfeer en moet ook als sfeer worden uitgepakt.

Leave a Comment