Een klassiek landelijke stijl

Een klassiek landelijke stijl herbergt veel charmante en authentieke aspecten in zich. Het belang van deze accenten en elementen is groter dan men op het eerste zicht zou denken.

In een landelijke stijl is het altijd genieten van de vredige sfeer die u omringt.  Zowel in de uitgesproken klassieke elementen als in het warme van de meer hedendaagse interpretatie van kleuren. Klassiek landelijk heeft vandaag de dag niets meer te maken met de donkere en zware elementen van vorige eeuw.

Hier volgen enkele klassieke accenten die van een fermette of Vlaams landhuis een echte thuis maken.

 

hedendaags klassiek

 

Potplanten.

Kruiden en bloemen verschijnen van nature op schoorsteenmantels en vensterbanken, maar echte Vlaamse landhuizen belichten hun kleurrijk plantgoed in terracotta plantenbakken, ronde rode bloempotten.  Of het nu in de bekleding of op de muren is, aanwezige bloemen of kruiden geven een vleugje zachtheid aan de Vlaamse fermette of landhuizen. (Wanneer u gek bent van meer bloemen, laat u dan inspireren door de Engelse cottage-stijl. Deze stijl weet zich geslaagd te onderscheiden in een bloemen-overdaad).

 

Gedempte kleuren.

Een neutraal kleurenpalet onderbroken door ingetogen groen, zonnig geel, vervaagd roze en aardetinten en grijs is geïnspireerd op de natuur en onderstreept de landelijke sfeer.

Zichtbaar hout als rustieke balken aan de plafonds, muren en deuropeningen voegen een historisch element toe, verwijzend naar het verleden van een huis, evenals een vleugje uitnodigende rustiek die past bij de landelijke omgeving. Ook is het niet verkeerd om deze balken mee in dezelfde patine te zetten als de kasten of de muren.

 

zachte kleurtinten

 

Een prominente keuken.

Het kloppend hart van weleer, de keuken, slaat nog steeds de maat van vandaag in de klassiek landelijke stijl. De keuken in de klassiek landelijke stijl is voorzien van landelijk-chique elementen zoals teruggewonnen olmen en kastanje werkbladen, een koperen waterkraan met zwanenhals en al dan niet met patine verweerde stalen hangverlichting. Zichtbare gebruiksvoorwerpen en een schilderachtig kruidenrek versterken de ontspannen sfeer.

Een boerderijtafel blijft een heerlijke aandachtstrekker in een klassiek landelijke keuken. Ongeacht de graad van patine straalt dit object altijd natuurlijke gezelligheid uit.

modern comfort

 

Een bijkeuken!

Vroeger werd er weinig of geen aandacht besteed aan een bijkeuken. Het was een open berging, waar alles wat rommelig werd weggezet. Vandaag krijgt deze uiterst extra ruimte de nodige aandacht die ze verdient. Door de keukenstijl door te trekken naar de bijkeuken of berging, creëert u eenheid en stijl. Ook uw dagdagelijkse handelingen zullen een stuk gezelliger en minder belasten aanvoelen in een gezellige en stijlvolle ruimte.

 

traditionele elementen

 

Overdaad.

Bij een klassiek landelijke stijl gaat het om overdaad, die niet schaadt. Door vele objecten en gezellige snuisterijen strategisch te plaatsen creëert u een gezellige geladenheid, zonder bombastisch of rommelig over te komen. Want leegte is niet het kernbegrip bij een klassiek landelijke keuken of interieur. Alles moet begrepen worden in de context van familiale gezelligheid. En laat dat nu die extra troef zijn van deze mooie en gezellige stijl!

Leave a Comment