Skip to content

7 Handige tips voor een betere keuken.

Keukens zijn trendy! Het is de belangrijkste ruimte in een huis. Daarom is het zeer belangrijk om goed na te denken bij het plannen van je keuken om een zo optimaal mogelijke beleving te bekomen eens ze is geïnstalleerd.
 

Finesse in interieur en keukenontwerp

 

1  Bepaal je werkwijze en optimaliseer je perimeter.

Iedereen heeft zo zijn of haar manier van werken in een keuken. Uiterst belangrijk is om de verschillende werkplekken die worden gefrequenteerd de nodige ruimte te geven en precies te ordenen om overzicht te behouden.  Niemand is gediend met een culinair slagveld tijdens het koken.

2 Een gebruiksvriendelijke keuken.

Een toegankelijke keuken heeft een duidelijke flow.  Wanneer deze flow wordt onderbroken, zit je gegarandeerd met een verloren ruimte die na enige tijd als hinderlijk zal worden ervaren. Om dit tegen te gaan is het handig om bergruimte voor instant-food zo dicht mogelijk bij de eetplaats te zetten, koelkast en kookwaren bij de kookplaats, vaatwasser en spoelbakken binnen een vlot bereik van opbergkasten voor servies om het opbergen te vergemakkelijken. Zorg ook voor extra vlotte doorgangsruimte wanneer derden in je keuken passeren terwijl je kookt. 

 

3 Een comfortabele werkhoogte.

Kies een keuken op uw maat. Zorg dat de werkhoogte geen extra belasting voor je rug of schouders oplevert. Weet dat een luttele 10 cm hoogteverschil je na verloop van tijd je gezondheid ernstig parten zal spelen. Met andere woorden; laat de standaardhoogte voor wat ze is en respecteer jouw lichaamslengte.

 

4 Veiligheid boven alles.

Een keuken kan een drukke werkplek zijn waar je soms ogen op je rug moet hebben wanneer er kinderen in het spel zijn. Een kindvriendelijke keuken is meer dan goud waard. Voorzie een veilige afstand en boord rond de kookplaats. Optimaliseer je werkruimte en de diepte van je aanrecht, opdat je kinderen niet iets zomaar over zich kunnen trekken. Berg servies en benodigdheden voor kinderen op waar ze makkelijk zelf aan kunnen.

Keukens dekeyzer keukens voor het ganse gezin

 

5 De handige ruimte.

Een belangrijk detail met betrekking tot alle inbouwtoestellen is de ruimte rondom. Plaats niet zoveel toestellen als mogelijk op en naast elkaar. Denk rustig na over de frequentie van gebruik en hoe er handig mee te werken. Wanneer er geen plek binnen handbereik is voorzien rondom een microgolf of steamer wordt koken lastig en mogelijks onveilig.

 

6 Licht!

Licht is oh zo belangrijk! Het schept sfeer. Kies indien mogelijk voor een combinatie van natuurlijk licht en kunstlicht.  Het is, wanneer goed geïntegreerd, je garantie op veiligheid en een beter overzicht tijdens het gebruik van je keuken. 

 

7 Kies voor kwaliteit.

Keukens mogen dan aan de ene kant design gericht ontworpen zijn. Verzeker u dan aan de andere kant dat ze van de beste kwaliteit vervaardigd zijn. Een keuken en haar toestellen worden intensiever gebruikt dan men zou vermoeden. Het is een functionele ruimte die meermaals per dag wordt benut, en dat het hele jaar rond.

 

Deze tips indachtig zetten je al aardig op weg om jouw droomkeuken vorm te geven. Een weldoordachte aanpak, levert steeds een gerichte uitkomst op. Ons team van specialisten bij dekeyzer helpen je hier graag bij … want grootse dingen realiseer je nooit alleen!

 

Keukens dekeyzer, kwaliteit en stijl
 
Leave a Comment