Skip to content

De meerwaarde van de hedendaags landelijke interieurstijl

Als je denkt dat een landelijke woning de beste keuze is om een hedendaags landelijke interieurstijl te geven, dan vergist u zich.

Met haar mix van natuurlijke materialen, textuurvariaties en kleurenpaletten die variëren van zachte neutrale tinten tot diepe aardse kleuren, kan de hedendaagse landelijke stijl in bijna elke woonomgeving worden geïntegreerd. Het is een esthetiek die zowel een vleugje elegantie als een uitnodigende warmte biedt, waardoor een woning een rustige, comfortabele toevluchtsoord wordt, ongeacht de locatie.

 

eenvoud inrichting

 

Het eerste wat je moet doen is de klassieke landelijke definitie (zoals we die kennen met de donkere massieve eiken kasten van weleer) achter je laten en open staan voor de hedendaagse manier van leven. Want hedendaags landelijk is geen stijl die zich wil tonen, maar eerder een ‘cozy en comfortabele’ invulling van je leefwereld wil zijn, met oog voor natuurlijke materialen, speelse en genuanceerde tonen.

 

Hout en natuurlijke materialen

 

Geen hedendaags interieur in een landelijke stijl is compleet zonder houten elementen. Het gebruik van hout zorgt absoluut voor een landelijke stijl; zonder dit zou het niet de stijl zijn die we kennen en waar we van houden. Denk aan zichtbare balken, houten lambrisering en originele houten vloeren. Als je deze nog niet in huis hebt, kun je overwegen om ze toe te voegen.

Zelfs zichtbare baksteen, als je een echt rustieke uitstraling wilt is nog steeds gangbaar vandaag de dag. Deuren in schuur stijl zijn ook perfect voor een entree, maar ook voor kastdeuren. Linnen bekleding en vloerkleden gemaakt van organische materialen helpen je om het natuurlijke in uw interieur te versterken.

 

Eenvoud

 

Het interieur in landelijke stijl is altijd eenvoudig. Er wordt meer diepte toegevoegd naarmate u het hedendaags wilt, maar het behoudt nog steeds die eenvoud die kenmerkend is voor de ‘landelijke’-stijl.

Neutrale kleuren, zoals wit, crème kleurig, bruin en beige, vormen perfecte, eenvoudige basiskleuren in een hedendaags landelijke stijl. Kies natuurlijke tinten en gedempte tinten om een ​​modern landhuis warm en gastvrij te houden.

 

stijlelementen van oudsher

 

Kies een eenvoudige bank zonder patroon. Behoud het ruimtelijke in elke kamer want alles in uw kamer moet een doel dienen; een praktische kamer, waar de dingen erin niet alleen bedoeld zijn om te laten zien en om het eruit te laten zien als een huis in landelijke stijl. Een hedendaags landelijke stijl nodigt uit om te beleven en niet enkel om naar te kijken.

 

Praktisch

 

Een moderne landelijke stijl heeft alles te maken met functionaliteit. Je ziet in een boerderij geen dingen die er alleen maar zijn, zonder een doel te hebben. Alles heeft een reden in een landelijke stijl. Of de stoelen nu rond jouw eettafel staan of een fruitkom op het aanrecht… niets mag oppervlakkig zijn in een echte landelijke designstijl.

 

ruimte is belangrijk

 

Grote, praktische kasten met veel opbergruimte zijn een must in het interieur van een landhuis. Dit betekent wandkasten om uw linnengoed in op te bergen of om servies, potten, pannen en kookgerei in te plaatsen.

 

Warmte en gezelligheid

 

Gebruik plaids, spreien en tapijten in warme kleuren om diepte toe te voegen aan uw landelijk interieur. Gebruik warme kleuren voor accessoires en stoffering die hierdoor een extra dimensie geven aan de neutrale en lichte kleurenpalet van de muren.

Pastelkleuren zijn zonnig en levendig en zijn een geweldige optie voor degenen die subtiele kleuraccenten willen toevoegen. Maar overdrijf hiermee niet.

 

hedendaags landelijk comfort

 

In dit alles is het belangrijk om naar authenticiteit te streven in objecten of aankleding van een hedendaags landelijk interieur. Kleine verwijzende 'objecten' laten soms toe dat heel het landelijke verhaal als ‘van oudsher’ wordt begrepen, terwijl je midden in de 21ste eeuw staat en geniet van een dekeyzer keuken en interieur.

 

Leave a Comment