Skip to content

De trends in woning- en interieurdesign voor 2022

De trends van 2022 zijn op het gebied van woning- en interieurdesign, niet enkel te beperken tot één bepaalde stijl, maar op verschillende (actuele) thema's.

De nadruk op natuurlijk en duurzaam blijft qua thema groeien. De esthetische invulling ervan wordt verder verfijnd en toegepast. Bovendien zien we frequenter een samensmelting van retro, natuurlijke en zen-elementen.

 

Duurzame en organische materialen

 

De trend voor 2022 is natuurlijk licht! Door veelvuldig gebruik van glas, wint een ruimte aan natuurlijk licht. Dit komt niet alleen de energiefactuur ten goede, maar ook de sfeer wordt er ook veel zachter, voller en gelaagder door.

 

moderne lichtrijke keuken

Ook fineer blijft actueel. Dit ecologisch en duurzaam materiaal zorgt zowel voor een top-afwerking als voor een warme natuurlijke sfeer in de keuken.

Retro

 

Een vleugje retro is meer dan welkom om een interieur extra punch te geven. Zachte verwerking van oude (soms nieuwe) materialen in een modern geïnspireerde keuken kunnen een interieur doen versterken qua uitstraling of verhaalvertelling.

retro keuken

Deze oude slagerstegels sluiten naadloos aan bij een modern of minimalistische keuken.

 

Zen interieurs

 

Het tonen van duurzame en kwalitatieve materialen in interieurs helpt! Het milieuvriendelijke ontwerp wordt er door versterkt. Dit kan anderen aanmoedigen om te kijken naar 'eco-alternatieven' voor hun eigen in. 

zen keuken

Licht hout-toepassingen, strakke, sobere lijnen en dunne oppervlakken zetten de toon voor zen-living. Deze ruimtes neigen naar een minder-is-meer benadering en houden de inrichting luchtig en ontspannend. Om dit te versterken worden planten of kruiden vaak gebruikt als accent.

 

Minimalisme blijft

 

Een goed uitgevoerde minimalistische inrichting verhoogt de leefbaarheid van een ruimte. Door de functie van een ruimte te benadrukken, is het gemakkelijk om je te concentreren op de kerntaken van een keuken. Maar anderzijds toont een minimalistische stijl, snel de wanorde van de gebruiker wanneer deze minder georganiseerd te werk gaat. 

minimalistische keuken

Om een strakke uitstraling te bereiken, houdt je het bij één of twee hoofdmaterialen, zoals hout, marmer, graniet of staal.

Deze stijl heeft geen behoefte aan franjes of verhalende objecten. Je kan de ruimte emotioneel aantrekkelijker maken door verschillende texturen van hetzelfde materiaal mee te integreren in het ontwerp.

 

Persoonlijkheid

 

Maar de grootste uitdaging in 2022 is uw eigen smaak en persoonlijkheid tot uitdrukking brengen in je interieur. Laat uw smaak, gevoel of verlangen spreken! Houdt u niet langer in en laat uw interieur spreken zoals je bent!

Veel stijlen en persoonlijke smaken zijn wel tot een mooi geheel te verwerken, indien dit doordacht wordt toegepast. Laat u daarom bijstaan door kenners of experten in het vak om uw interieur succesvol tot leven te wekken.

Leave a Comment