De trends voor 2022

Het komend jaar zal de 2022 trends op het gebied van woninginrichting en interieurdesign, zich niet beperken tot één bepaald item, maar op verschillende (actuele) topics.

De nadruk op natuurlijk en duurzaam blijft groeien ten opzichte van interieurtrends uit voorgaande jaren. Het is geen wonder dat de esthetiek ervan nog verfijnder en begerenswaardiger wordt. Bovendien zien we een subtiele samensmelting van retro, natuurlijke en zen-elementen.

 

Duurzame en organische materialen

In de interieurtrends voor 2022 is er een beweging naar het maximaliseren van glas. Dit levert extra natuurlijk licht op in de ruimte. Dit komt niet alleen de energiefactuur ten goede, maar ook de sfeer wordt er ook veel zachter en gelaagder door.

moderne lichtrijke keuken

Ook fineer blijft actueel. Dit ecologisch vriendelijk materiaal zorgt zowel voor een top afwerking als voor een warme natuurlijk ogende sfeer in de keuken.

 

Retro

Een vleugje retro is meer dan welkom om een interieur extra punch te geven. Zachte verwerking van oude (nieuwe) materialen in een modern geïnspireerde keuken kunnen een interieur doen versterken.

retro keuken

Deze oude slagerstegels sluiten naadloos aan bij een modern of minimalistische keuken.

 

Zen interieurs

Het tonen van duurzaam leven in interieurs dient een tweeledig doel. Enerzijds wordt het ingenieuze en milieuvriendelijke ontwerp erdoor opgehemeld. Dit kan anderen aanmoedigen om te kijken naar eco-alternatieven voor hun eigen huis. Anderzijds is het een weerspiegeling van een heldere en ongestoorde geest.

zen keuken

Licht hout, strakke lijnen en zwevende oppervlakken zetten de toon voor zen-living. Deze ruimtes neigen naar een minder-is-meer benadering en houden de inrichting organisch en natuurlijk. Om dit te bereiken worden planten vaak gebruikt voor een rustgevende esthetiek.

 

Minimalisme blijft

Een goed uitgevoerde minimalistische inrichting verhoogt de leefbaarheid van een ruimte. Door het centrale doel van een ruimte te benadrukken, is het gemakkelijk om je te concentreren op de dagelijkse basisbehoeften en -klusjes. Dat gezegd hebbende, moet opruimen een kerngewoonte zijn in zo'n huis.

minimalistische keuken

Om een strakke uitstraling te bereiken, moet u het bij één of twee hoofdmaterialen voor meubels houden, zoals hout, marmer, graniet of staal, en versieringen beperken. U kunt de ruimte visueel aantrekkelijker maken door verschillende texturen en contrasterende oppervlakken mee te integreren in het ontwerp.

Maar de grootste uitdaging voor 2022 is uw eigen smaak tot uitdrukking brengen. Laat uw smaak, gevoel of verlangen spreken! Houd u niet langer in en breng vorm aan uw sfeer, uw beleving… kortom, uw interieur! Laat u daarbij bijstaan door kenners of experten in het vak om uw interieur succesvol tot leven te wekken.

Leave a Comment