Skip to content

De schoonheid van natuurlijke materialen.

Niets kan op tegen de schoonheid die de natuur ons te bieden heeft. Dagelijks vertoeven we in de natuur en we omringen ons door haar schoonheid binnenshuis.
Denk maar aan de houten vloeren, tegels, granieten of marmeren werkbladen, kasten voor kleding of schappen voor boeken. De toepassingen van natuurlijke materialen zijn tredy, omdat ze puurheid, klasse en warmte uitstralen. Wanneer deze materialen in goede handen zijn, leveren ze soms werkelijk pareltjes op wat terecht kunstzinnig kan genoemd worden.

 

De oneindige creativiteit van de natuur schept rust in ons druk bestaan. Zowel visueel en mentaal. 

Ook  absorbeert en divergeert het licht mooi, zowel natuurlijk licht als kunstlicht. Een natuurlijk object zal zelden of nooit als storend worden ervaren in een interieur. Het trekt op een subtiele manier onze aandacht naar zich toe. 

 

Houtfineer in combinatie met natuurlijke materialen

'In mijn oude keuken verloor ik snel het overzicht tijdens het koken. Alles stond op elkaar gepropt bij gebrek aan plaats. Nu heb ik in mijn nieuwe keuken voor een ruim werkblad gekozen, waar ik makkelijk kan koken, terwijl mijn gezin nu dikwijls genietend op mijn vingers staat te kijken.’ Thomas, technisch tekenaar en vader van 3.

 

Toepassingen in interieur: De kracht en macht van fineer.

 

De toepassingen van natuurlijke materialen zijn niet zomaar onuitputtelijk. Je moet aan de duurzaamheid en de functionaliteit denken wanneer je met natuurlijke materialen aan de slag gaat. Stenen materialen hebben hun specifiek karakter en zijn doorgaans makkelijk toe te passen in ons interieur. 


Houtfineer en kalksteenafwerking Keukens dekeyzer

Plaats zaken rechtstreeks uit de natuur zoals bloemen, fruit en groeten als decoratie op een fineer ondergrond of achtergrond en je creëert een ware streling voor het oog!' Emily, styliste en mama van 2 kinderen.

 

Bij hout ligt dat enigszins anders. Dit is een levend materiaal en na te zijn verwerkt leeft het verder onder normale klimatologische omstandigheden. Om hout, wat de meeste warmte uitstraalt, optimaal te benutten is fineer hierbij een fantastische toepassing. Fineer van de hoogste kwaliteit geeft de eindgebruiker hetzelfde gevoel van een solide stuk hout. Eigenlijk is het een heel dunne schel van een boom, zoals hesp van de ham wordt gesneden. Het zijn dunne vellen hout die de zuivere en natuurlijke karakteristieken van solide hout behouden. En ze laten zich makkelijker manipuleren voor het vervaardigen van duurzame fronten van keukenkasten, kledingkasten en zelfs hele wanden.

 

Door een niet uitzetbare houtstructuur (gelammeleerd) te kiezen als basis, waarop de fineerlaag wordt toegepast, verkrijgt men een duurzaam eindproduct met natuurlijke uitstraling. Geen vol houten kasten die gaan trekken en uitzetten met de jaren. Wat met leeftijd een bepaalde charme kan opleveren voor meubelen, maar niet aan te raden is voor keukens en inbouwkasten. Hier willen we een stevig, duurzaam product zonder spleten of scheuren dat zeker gemakkelijke en hygiënisch te onderhouden valt.


Leave a Comment