Skip to content

Duurzame keukens: Eco-vriendelijk en verantwoord koken

Duurzaamheid is een begrip dat niet meer weg te denken is, en terecht.
Duurzame keukens

Het milieu wordt steeds meer onder druk gezet door onze economische bedrijvigheden, en het is belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen om onze klimaatimpact op de aarde te verminderen.

Dit geldt ook voor de keukenbranche, waar wij als keuken- en interieurspecialist ons inzetten voor het creëren van keukens die niet alleen mooi en functioneel zijn, maar ook duurzaam en milieuvriendelijk.

duurzame keuken

Hoe wij deze uitdagingen met elkaar verbinden:

 

Door gebruik te maken van gerecycleerde en duurzame materialen.

We begrijpen dat het gebruik van duurzame en gerecycleerde materialen noodzakelijk is om de ecologische voetafdruk van onze keukens te minimaliseren. We gebruiken bijvoorbeeld FSC-gecertificeerd hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Dit betekent dat het hout wordt geoogst op een manier die het milieu en de biodiversiteit van het bos beschermt. Bovendien gebruiken we ook gerecycleerd metaal, zoals aluminium en roestvrij staal, om onze keukenkasten en apparatuur te vervaardigen. Dit helpt om de vraag naar nieuw gewonnen metalen te verminderen en draagt bij aan een circulaire economie.

duurzame materialen

Door het integreren van energiebesparende technologieën.

We integreren ook slimme energiebesparende technologieën in onze keukenontwerpen. Dit omvat energiezuinige verlichting, zoals Led-verlichting, die minder energie verbruikt en langer meegaat dan traditionele gloeilampen. We bieden ook energiezuinige apparaten aan, zoals inductiekookplaten, energiezuinige koelkasten en vaatwassers met een laag waterverbruik. Deze apparaten helpen niet alleen om de energierekening van de klanten te verlagen, maar dragen ook bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

 

Door waterbesparende maatregelen en oplossingen aan te bieden aan onze klanten.

Water is een kostbare hulpbron, en we begrijpen het belang van waterbesparing in onze keukenontwerpen. We bieden kranen met een laag debiet en innovatieve spoelsystemen aan, die helpen om het waterverbruik te verminderen zonder in te boeten aan functionaliteit. Bovendien werken we samen met slimme systemen zoals Cooker om onmiddellijk warm water in de keuken ter beschikking te stellen van de klant, waardoor waterverspilling sterk wordt teruggeschroefd.

 

Het optimaliseren van ruimte en ergonomie.

dekeyzer keukens en interieur ontwikkelt ook efficiënte en ergonomische keukens. We besteden veel aandacht aan het optimaliseren van de indeling en het gebruik van de beschikbare ruimte om zo min mogelijk materiaal te verspillen en de functionaliteit van de keuken te optimaliseren. Dit wordt bereikt door doordachte opbergoplossingen, zoals uittrekbare lades en aanpasbare kasten aan te bieden, die het opbergen van keukengerei en voedselproducten vergemakkelijken.

ergonomische keuken

We produceren de keuken 100% in onze eigen productiehallen in Menen.

Om de ecologische voetafdruk van hun keukens verder te verkleinen, werken we samen met lokale en duurzame leveranciers voor het aanleveren van onze benodigde grondstoffen. Dit helpt niet alleen om de transportgerelateerde CO2-uitstoot te verminderen, maar ondersteunt ook de lokale economie en bevordert eerlijke arbeidspraktijken. Bovendien maken we onze keukens 100% in onze eigen productiehallen in Menen. Geen prefabkeukens uit het buitenland, maar puur maatwerk door eigen vakmanschap!

 

Door kwaliteit als het hoogste goed te beschouwen dragen we zeker bij tot het ‘duurzaamheid’ principe. Een dekeyzer keuken is gemaakt om op-en-top functioneel en mooi te blijven voor een heel lange periode. Maar ook door steeds meer gebruik te maken van gerecycleerde en duurzame materialen, energiebesparende technologieën, waterbesparende maatregelen en alles in onze eigen productiehallen in Menen te produceren, slaagt dekeyzer keukens en interieur erin om prachtige keukens te ontwerpen met een minimale impact op het milieu. Deze inspanningen dragen bij aan een groenere toekomst en laten zien dat duurzaamheid en design hand in hand kunnen gaan.

Leave a Comment