Een eigentijds landelijk interieur

Wanneer je voorkeur qua inrichting uitgaat naar een landelijke stijl moet je beslist hierover eens nadenken. Een landelijke stijl wil niet per definitie een oude stijl zeggen.

5 inrichting tips het overwegen waard.

 

Want wat maakt landelijk nu net dat landelijke? Kan eigentijds landelijk, of is het gedoemd tot enkel hout en antiek?

 

 

1    Het gevoel

 

Een eigentijds landelijk stijl is de betrachting. Hier gaat het om de sfeer en het gevoel dat wordt opgewekt. Want eigentijdse landelijke interieurs kunnen echt fris en vrolijk aanvoelen. Kies voor verhalende materialen, oud of nieuw die een out-door of country gevoel oproepen. We kennen allemaal de cottage elementen die hier als accent een leuke twist kunnen opleveren. Maar verval niet in de meest voorkomende fout door het overmatig te gaan toepassen. Bijvoorbeeld; bloemmotieven op de muur met een rustieke lamp ervoor en nog een paar attributen die het buitenleven moeten promoten. Dit levert al snel een overladen, iets wat oubollige beleving op. Een eigentijds landelijke stijl is juist het tegenovergestelde. Door subtiel en bewust met natuurlijke elementen om te springen, hetzij als object of als accent, verkrijgt men toch een modern en eigentijds ogende interieur die een landelijke sfeer herbergt.

 

 

hedendaagse interieur

 

Een interieur in een hedendaags landelijke stijl van dekeyzer keukens en interieur

 

 

2    Textuur

 

Textuurbeleving is algemeen genomen het minst uitgesproken binnen het aankleden van een woning. We ogen te gemakkelijk op het visuele aspect van een inrichting. Maar een beleving is pas compleet wanneer meerdere zintuigelijke prikkels worden gestimuleerd. Dit bekomen we door gebruik van ruwe oppervlakten in materialen zoals steen, gladde marmer en eigenzinnig hout textuur toepassingen. Ook afwisselen in texturen zoals een ruwe muur versus een strakke muurbezetting, of behang is een typisch moderne landelijke invulling van interieur. Toon de diverse texturen in plaats van ze te verbergen, is de boodschap.

 

 

3    Herdefinieer

 

Verloren plaatsen, ruimtes of objecten in onze woning een nieuwe bestemming geven is een uitdaging. Niet alles strak wegwerken, maar net de wat verloren plek gaan betrekken stimuleert het landelijke verhaal. Trek deze stijl gerust door naar de werkruimten in huis. Men zal versteld staan hoe snel men deze verborgen of ‘uit het zicht’ ruimten ook een aangenaam en mooi landelijke karakter kan geven, zonder al te veel te moeten kappen of breken. Zorg dat deze ruimtes, zoals gastentoilet of vestières even uitnodigend zijn als alle andere ruimtes in uw huis, want u brengt in deze ruimtes beduidend meer tijd door dan u denkt.

 

 

4    Meubilair

 

Spring zuinig om met meubels. Behou de flow (doorgang) optimaal in elke kamer en vul de ruimte hier en daar aan met subtiele verwijzingen die landelijk overkomen. Het hoeven niet steeds de houten krukjes of bijzetbankjes te zijn om het landelijke te bewerkstelligen in je interieur. Het kunnen ook moderne stoelen zijn in een bijvoorbeeld leren uitvoering, of een strakke kledinghanger in donker geborsteld staal, of een hedendaagse lampophanging met een knipoog naar het verleden.

 

 

landelijke hedendaagse keuken

 

Een landelijke keuken met een hedendaags comfort van dekeyzer keukens & interieur

 

 

5    Moderne toepassingen

 

Recycleren is een mooie en leuke bezigheid, maar hoeft niet de definitie te zijn van landelijk. U kan best een eigentijds landelijke sfeer creëren door enkel moderne elementen te gebruiken. Kies voor een ruwe muurbekleding in natuursteen, of een strakke moderne eettafel met een oppervlak waarin het grillige patroon ligt vervat van natuurlijk hout.

 

Tal van toepassingen zijn mogelijk door alleen maar nieuwe materialen te gebruiken. Voordelen van een bestaand huis met nieuwe materialen aan te pakken voor een hedendaags landelijke toets, is dat men indien nodig het comfort kan verkrijgen als bij een nieuwbouw. Men kan hedendaags gaan isoleren, integreren en het comfort vergroten voor de bewoners.

 

 

Leave a Comment