Skip to content

Een eigentijds landelijk interieur: Mix van traditioneel en modern

Eigentijds landelijk is heel populair. Steeds meer mensen vinden hun gading in deze stijl waar 'rust en elegantie' centraal staan. Een hedendaags landelijke stijl is het perfecte antwoord voor wie verlangt naar karakter met een hedendaagse invulling!

Deze designstijl brengt de rust en charme van het platteland samen met moderne accenten om ruimtes te creëren die zowel comfortabel als stijlvol zijn.

 

Wanneer je voorkeur qua inrichting uitgaat naar een landelijke stijl moet je beslist over het 'eigentijdse karakter' eens nadenken. Een landelijke stijl wil niet per definitie een oude of rustieke stijl zeggen.

 

5 inrichtingstips het overwegen waard

Wat maakt landelijk nu net landelijk? Kan eigentijds landelijk, of is het gedoemd tot enkel hout of rustiek?

 

Het gevoel

Naast herkenbare stijlelementen zoals hout en staal, gaat het hier meer om de sfeer en het gevoel. Want eigentijdse landelijke interieurs kunnen echt fris en vrolijk aanvoelen. Kies daarom voor verhalende materialen. Deze materialen kunnen oud of nieuw zijn, als ze maar een outdoor of country feel oproepen.

We kennen allemaal de cottage elementen die hier als accent een leuke twist kunnen opleveren. Maar verval niet in de meest voorkomende fout door het overmatig te gaan toepassen. Zoals bijvoorbeeld; bloemmotieven op de muur met een rustieke lamp ervoor. Dit levert al snel een overladen, iets wat oubollige beleving op.

Een eigentijds landelijke stijl is juist het tegenovergestelde. Door subtiel en bewust met natuurlijke elementen om te springen, hetzij als object of als accent, verkrijg je toch een modern en eigentijds ogende interieur die een landelijke sfeer herbergt.

landelijk interieur

Een interieur in een hedendaags landelijke stijl van dekeyzer keukens en interieur

 

Textuur

Textuur beleving is algemeen genomen het minst uitgesproken binnen het aankleden van een woning. We beslissen dikwijls maar al te gemakkelijk op het visuele aspect van een inrichting. Maar een beleving is pas compleet wanneer meerdere zintuigelijke prikkels worden gestimuleerd. Dit bekomen we door het gebruik van ruwe of natuurlijke oppervlakten in materialen zoals steen, gladde marmer en/of karakteristieke houttextuur toepassingen.

Ook afwisselen in texturen zoals een ruwe muur versus een strakke muurbezetting, of behang is een typisch modern landelijke invulling van een interieur, is leuk. Toon de diverse texturen in plaats van ze te verbergen!

 

Herdefinieer

Verloren plaatsen, ruimtes of objecten in onze woning een nieuwe bestemming geven is een uitdaging. Niet alles strak wegwerken, maar net dat verloren plekje in huis gaan betrekken stimuleert het landelijke verhaal. Trek deze stijl gerust door naar de werkruimten of wasplaats in huis. Je zal versteld staan hoe snel je deze verborgen ruimtes ook een aangenaam en mooi landelijke karakter kunt geven, zonder al te veel te moeten kappen of breken. Zorg dus dat deze ruimtes, zoals gastentoilet of vestières even uitnodigend zijn als alle andere plaatsen in je huis.  Logisch, want je brengt in deze ruimtes gemakkelijk meer tijd door dan je denkt.

 

 Meubilair

Spring zuinig om met meubels. Behoud de flow - de natuurlijke doorgang in een ruimte - optimaal in elke kamer en vul de ruimte hier en daar aan met subtiele verwijzingen die landelijk overkomen.

Het hoeven niet steeds de houten krukjes of bijzetbankjes te zijn om het landelijke te bewerkstelligen in je interieur. Het kunnen ook moderne stoelen zijn in een bijvoorbeeld leren uitvoering, of een strakke kledinghanger in donker geborsteld staal, of een hedendaagse lampophanging met een knipoog naar het verleden.

een landelijke hedendaagse keuken

Een landelijke keuken met een hedendaags comfort van dekeyzer keukens & interieur

 

 Moderne toepassingen

Verzamelen is een mooie en leuke bezigheid, maar het hoeft niet de definitie te zijn voor 'landelijk'. Je kan best een eigentijds landelijke sfeer creëren door enkel moderne elementen te gebruiken. Kies voor een muurbekleding in natuursteen, of een strakke moderne eettafel met een oppervlak waarin een grillige patroon ligt vervat van natuurlijk hout.

Tal van toepassingen zijn bij 'hedendaags landelijk' mogelijk door het aanwenden van zowel 'nieuwe' als 'oude' materialen. Vergeet rustiek en denk aan je eigen verhaal. Oud en nieuw kunnen het samen best goed vinden in je interieur, dankzij de hedendaags landelijke stijl.

 

 

Leave a Comment