Een kosmopolitische stijl.

Vandaag is het ‘hedendaags landelijk’ trendy qua stijl, maar steeds meer en meer mensen voelen zich ook aangetrokken tot kosmopolitische invloeden. En dit heeft zo zijn of haar verschillende redenen.

Vooreerst is ‘werelds zijn’ nooit van weggeweest. Aan de andere kant is de moderne stedelijke stijl tegenwoordig een sterke ‘brand’ geworden waardoor meubels, objecten of ideeën makkelijk aan te wenden zijn.

Een kosmopolitische stijl is een stijl met een knipoog naar hedendaagse, moderne en industriële invloeden, mits een verfijnde toets.

 

Deze decoratieve stijl leent zich niet alleen voor een industriële loft of een modern appartement met uitzicht op een stedelijk omgeving.  Elke open ruimte kan deze stijl herbergen. Denk maar aan lichte en luchtige ruimtes die optimaal profiteren van architecturale elementen zoals metalen deuren of glazen wanden… die in een kleurrijk contrast met opvallende of trendy ogende meubelstukken staan.

 

wijn en fijne dranken berging

 

Kosmopolitische accessoires

 

Introduceer luxe door luxe aspecten zichtbaar de aandacht te geven die ze vragen. Geef een wijnkelder of wijnberging een stijlvolle behandeling… de smaak van de fles bevalt u des te beter! Zorg ervoor dat de decoratieve objecten die u tentoonstelt functioneel en doelgericht zijn, maar ook mooie toevoegingen zijn… want bij kosmopolitisch heeft alles een functie. Het is geen stijl die enkel stijl wil zijn.  

 

Zachte tonen en sfeer

 

Kosmopolitische stijl heeft alles te maken met het creëren van een rustgevend en sereen, maar toch prachtig ingericht huis met een doorleefd gevoel van charme voor het dagelijks leven. Door donkere of neutrale kleuren te gebruiken en warme tinten te introduceren, oogt het rustgevend en compact in stijl. Geen eclectische toestanden, maar subtiele lijnen die modernistisch en ordelijkheid vertonen.

 

Comfortabel meubilair

 

Geen enkele kosmopolitische inrichting zou compleet zijn zonder comfortabel meubilair om de look te verzachten en af ​​te maken. Denk aan vloerkleden gemaakt van natuurlijke materialen. Kies natuurlijk gekleurde objecten om de meer industriële kosmopolitische stijlen en elementen te integreren in het geheel.

 

sobere rust stijl

 

Kies extra's zoals kleine krukken en bijzetstoelen in diepe tinten om extra kleuraccenten en een gevoel van stijlvolle luxe in uw ruimte te brengen. Een andere manier om elke kamer meer sjiek te laten aanvoelen, is door metalen tinten, zoals goud en brons, en spiegels, overal in huis aan te brengen. Ook hout is een tegenwoordige luxe. Spring hier bewust en slim mee om. Integreer steeds eenzelfde type of expressie van hout in de meubels of schappen.

 

comfortabele meubelen

 

Subtiele continuïteit

 

Niet elke kamer zal er hetzelfde uitzien, maar een zekere mate (subtiel) van continuïteit tussen de kamers is typisch. Dit kan de kleur van uw muren zijn, de kleur van uw meubels of het kan tot uiting komen door een subtiel wederkerend patroon zoals het staal en glaswerk bij de wijnkamer van dekeyzer keukens en interieur.  

Leave a Comment