Skip to content

Een sterk verhaal begint bij een eerste indruk

We kennen allemaal het gevoel wanneer ons iets overvalt als we ergens voor het eerst binnenkomen. Het is dikwijls moeilijk onder woorden te brengen wat we beleven, wanneer een plek, een ruimte of interieur ons op ons gemak doet stellen alsof we na een lange vakantie eindelijk thuis komen.

De eerste indruk is meestal enkel te vatten in sfeer. Het gevoel zit goed, de ruimte ademt en we zijn geprikkeld door een verhaal dat ons tegemoetkomt. De vraag stelt zich dan.... Hoe kan u dit het beste toepassen op uw eigen interieur?

 

mix van stijlen

 

De juiste toon door een stijl te kiezen die bij uw past

 

Er zijn vele stijlen vandaag die makkelijk hun ingang vinden naar het publiek, maar geen stijl is zo moeilijk als een eigen stijl vinden of definiëren. De reden is meestal dat men zich makkelijk herkent in meerdere stijlen. En dat kan! Vandaag is het best normaal om verschillende stijlen met elkaar te verbinden, opdat er een harmonische en interessante blend ontstaat.

ruimte in interieur

 

Een geslaagde combinatie is de blend van landelijke en hedendaagse stijlen. De huidige tijdgeest vraagt ernaar om te combineren. Landelijk is één ding maar de comfortbeleving en de steeds evolueerden technische toepassingen zorgen ervoor dat nieuwe blends worden gevormd om aan de huidige noden van de markt te voldoen.

 

Creëer ruimte

 

Schep ruimte in belangrijke plaatsen zoals de keuken en de living. Het werkt als zuurstof voor de ruimte. Hoe doordachter de uitvoering en invulling van deze ruimtes, hoe vlotter de beleving voor de gebruiker.  Een overladen interieur met vele verwijzingen naar wat u allemaal mooi vindt is geen verhaal. Dit zal heel snel druk overkomen, waardoor onrust tastbaarder wordt.  

zuurstof in interieur

Hou het eenvoudig en transparant opdat éénheid in het verhaal blijft. Want hoe meer afleiding, hoe minder iets wordt begrepen.

 

Werk af in details

 

Kosmopolitisch is een interieurstijl die veel oog heeft voor sfeer en details. Meestal slaagt deze stijl erin om tal van diverse objecten en materialen uit verschillende tijdsperiodes en culturen met elkaar succesvol te verbinden. De sfeer die hiervan uitgaat is zeer intiem, rustgevend en stijlvol. In tegenstelling tot hedendaags landelijk, slaagt deze stijl erin om complexiteit als eenheid te doen ervaren.

afwerking in details

Wanneer u ook op zoek bent naar uw eigen verhaal in uw keuken of interieur, laat u dan bijstaan door een interieur-deskundige opdat het persoonlijke verhaal zuiver wordt verteld.  

Want hoe eenvoudiger het concept, hoe sterker het tijdloos oogt.

Leave a Comment