Skip to content

Een moderne keukeninrichting: design & duurzaamheid

Design keuken

Het succes van een moderne keuken hangt ook af van een sterk en strak design en de duurzaamheid van de gebruikte materialen.

 

Design 

 

Moderne keukens hebben vaak een strak en minimalistisch design. Het gebruik van strakke lijnen, hoogglans oppervlakken en moderne materialen zoals roestvrij staal en glas kunnen de keuken een eigentijdse uitstraling geven. 

strak design

 

  1. Strakke lijnen: Moderne keukens maken vaak gebruik van strakke lijnen en minimale decoratie om een gestroomlijnde en eigentijdse uitstraling te creëren. 
  2. Materialen: Moderne keukens maken vaak gebruik van moderne materialen zoals glas, roestvrij staal en hoogglans oppervlakken om een futuristische uitstraling te creëren. 
  3. Kleuren: Moderne keukens maken vaak gebruik van neutrale kleuren zoals zwart, wit, grijs en beige. Deze kleuren kunnen helpen om een strakke en minimalistische uitstraling te creëren, en bieden vaak een neutraal canvas waarop de klant kan spelen met kleurrijke accessoires of decoraties.
  4. Verlichting: Moderne keukens maken vaak gebruik van strategisch geplaatste verlichting om de ruimte te accentueren en de sfeer te bepalen. 
  5. Gebruik van ruimte: Moderne keukens zijn vaak ontworpen om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Dit kan gaan van kasten die doorlopen tot aan het plafond, of een kookeiland om extra werkruimte te hebben in de keuken.

hedendaagse keukenstijl

 

Duurzaamheid 

 

Milieubewuste ontwerpen zijn populair in moderne keukens, zoals energie-efficiënte apparaten en het gebruik van duurzame materialen. Dit kan niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar kan ook kostenbesparend zijn op de lange termijn.

Milieubewuste ontwerpen in moderne keukens hebben als doel om de negatieve impact op het milieu te verminderen, terwijl er tegelijkertijd wordt gezorgd voor een functionele en esthetische keukeninrichting.

Enkele voorbeelden van milieubewuste ontwerpen in moderne keukens zijn:

  1. Energie-efficiënte apparaten: Moderne keukens maken vaak gebruik van energie-efficiënte apparaten, zoals koelkasten, ovens en vaatwassers, die minder energie verbruiken en dus minder uitstoot van broeikasgassen veroorzaken. (Een energielabel A of hoger).
  2. Duurzame materialen: Moderne keukens kunnen worden gebouwd met duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout, bamboe, kurk en gerecyclede materialen. Deze materialen zijn milieuvriendelijker dan traditionele materialen en kunnen helpen om de afvalproductie te verminderen.
  3. Waterbesparende oplossingen: Moderne keukens kunnen worden ontworpen met waterbesparende oplossingen, zoals kranen met lage doorstroming, vaatwassers met een eco-programma en afwasmachines die werken op een lager waterverbruik. 

Over het algemeen kan het succes van een moderne keuken afhangen van de juiste balans tussen deze factoren, afgestemd op de behoeften en smaak van de klant. Want potentiële klanten kopen steeds bewuster en zijn steeds meer bereid om hun schouders onder een gemeenschappelijke doelstelling te plaatsten. 

Een mooiere en betere wereld kan zeker ook starten in je keuken. 

Leave a Comment