Een weldoordacht interieur!

In de volksmond zegt men al eens tegen een keuken: ‘het kloppend hart van een huis’. Al was dat vroeger ook het geval, zelden kreeg een keuken de centrale plaats die het toen verdiende.

We herinneren ons nog allemaal wel een achterkeuken, of een keuken achteraan in het huis. Gelukkig is in de laatste decennia de keuken en het interieur van een huis dusdanig veranderd dat ze nu meer dan enkel een noodzakelijke rol vervult in ons dagelijks bestaan.


Het is niet meer een plek waar enkel mondjes worden gevoed, neen!  Met de huidige trend van leven draait alles nu rond de keuken. Het is een multi-functionele ruimte waar het genot van werken, alsook ontvangen van vrienden en familie centraal is komen te staan.

 

Keuken dekeyzer

"Onze vorige keuken was echt uitgeleefd! Na 13 jaar intensief gebruik en twee opgroeiende tieners was het s'ochtends aan de ontbijttafel pure chaos en vooral onpraktisch. Tijdens feestjes bleven onze vrienden nooit lang in onze keuken staan, terwijl ik daar maar druk bezig was om alles in goede banen te leiden…"

Emma 37 jaar, zelfstandig preventie adviseur moeder van 2 tieners

 


Deze nieuwe trend, die afgestemd is op onze drukker wordend dagelijks leven, maakt dat het kiezen van stijl, aankleding en indelen van een ‘multi-functionele’ ruimte complexer wordt. Men moet nu met veel meer zaken rekening gaan houden dan enkele de persoonlijke smaak van de klant. Of men nu een voorkeur uitdraagt voor landelijke of hedendaags stijl, elke ruimte dient vakkundig opnieuw onder de loep genomen te worden om het maximale eruit te halen. Niet alleen het oog wilt wat, maar ook de dagdagelijkse en sociale belevingen moeten kloppen. Want een keuken is tevens ook een visitekaartje naar de buitenwereld. 

 

Stijl is wie je bent...

 

Realisatie dekeyzer keukens en interieur

“Het interieur van onze industriële loft vertelt wie we zijn. Een gepaste keuken vinden was dus niet voor de hand liggend. Bovendien zijn we familiaal ingesteld. We eten, werken en babbelen bij wijze van spreken aan de keukentafel, maar we zijn ook op onze privacy gesteld!”

Carlo 39 jaar, Lobbyist en vader van 3 kinderen.

 

 

Naast het contrast ‘oud versus nieuw’, wordt stijl vooral bepaald door andere factoren zoals materiaal-keuze, ruimte indeling en omgeving. Tegenwoordig verdwijnt stilaan de polariteit tussen landelijk versus hedendaags. We slagen er steeds beter in om verschillende materialen en technieken met elkaar te combineren, waardoor stijlen op een harmonieuze manier versmelten. Zo wordt hout en staal in een landelijk als modern interieur gebruikt. Ook de industriële look is nooit weggeweest. Een eiland in een keuken is niet enkel meer voorbehouden voor de landelijke stijl alleen… Een eiland is ronduit practisch en maakt dat het vandaag de dag dankzij innovatieve toestellen en snufjes weer in en trendy is.

Door ons eigen vast team van ontwerpers, architecten en vormgevers kunnen wij hier juist persoonlijk een meerwaarde bieden. Met andere woorden kies niet een voordehand liggend standaardkeuken, maar realiseer een keuken naar jouw smaak en jouw behoeften!  Of de muren komen vroeg of laat op je af, en lopen de kosten alleen maar op.

Wij, als team dekeyzer, begeleiden onze klanten van A tot Z om het best mogelijke resultaat te bekomen. Wij beroepen ons op drie generatie’s lang vakmanschap en een productie in eigen beheer, waar alles eigenhandig wordt vervaardigd en opgevolgd.

Kwaliteit telt! Want enkel zo komt jouw keuken of interieur tot leven!

Leave a Comment