Skip to content

Een eiland om van te smullen!

De keukeneilanden behoren tot de populairste keukencreaties. Al zijn kookeilanden specifiek in het leven geroepen om een beter overzicht te bekomen tijdens het kookproces, het is vandaag de dag het meest prominente meubelstuk in een keuken.

Eten aan je eiland

 

Naast een eye-catcher, is een eilandkeuken meer dan alleen een werkblok voor de chef. De hedendaagse bouwstijl en de norm van leven maakt dat alles compacter wordt ontworpen. Deze slimme tendens zorgt voor nieuwe opties die, indien doordacht aangepakt, het sociale comfort van een eetruimte weet te overstijgen.


Geen kookeiland maar een keukeneiland

'Door alles op één plek te centraliseren behoud ik beter het overzicht over mijn rondhuppelende kinderen tijdens het koken in mijn dekeyzer keuken.' Annemie, sociologe en moeder van 3 kinderen.

 

Bij een klassiek opgebouwd eiland heb je een werkplaats, een spoel en of vaat ruimte, optioneel een afzuigsysteem en onderaan tal van opbergmogelijkheden. Dit is voor wie ruimte zat heeft, een goede opstelling. 

Wie echter het met minder ruimte moet doen zal anders moeten gaan nadenken over het concept ‘samen eten’.

Door een eetruimte te creëren aan een eiland verkrijg je een win-winsituatie. Je hoeft geen logge of dure eethoek of tafel nog te kopen, en je bespaart enorm veel plaats in je huis. Wat zeker handig is wanneer de ruimte van wonen eerder beperkt is.

 

Nodigt uit tot eten

 

Aan de ene kant kan je de eetervaring aan een eiland ook aantrekkelijker maken wanneer je bijvoorbeeld een wijnrek of wijnkoeler integreert.  Je schept hiermee een uitnodiging voor de mensen om plaats te nemen aan het eiland. 

Aan de andere kant, denk aan mooi bijpassende stoelen. Dit nodigt uit om plaats te nemen. Maar denk ook aan de optie om deze stoelen wanneer ze niet worden gebruikt, handig onder het blad op te bergen.

Voorziet genoeg beenruimte en bepaal jouw ideale zit en eet hoogte door het geschikte stoel of kruk gerei erbij te nemen. Op een oncomfortabele manier aan tafel zitten is uit den boze. De juiste hoogte dient vooraf bepaald of uitgetest te worden. De diepte van uitsparing van beenruimte is eveneens belangrijk, want we bewegen met ons benen onder tafel meer dan we soms denken. 

 

Modern keukeneiland

 

Een ander groot voordeel is het wegvallen van het omslachtig afruimen. Nu staat alles dicht bij de vaatwasser of de spoelbak. Op die manier hoeft er niet meer te worden gesleurd met vuile borden en ander breekbaar gerief.

Deze nieuwe tendens heeft dus veel meer voordelen dan eerst gedacht. Om de juiste keuzes te maken in de ‘hoe’, ‘waar’, ‘hoe groot’ vraag en welke materialen voordelig zijn voor deze integratie in een eiland helpen we je graag verder bij dekeyzer met het vakkundig ontwarren van al je vragen. Want naast het esthetische van aard moet het vooral van praktisch nut zijn.

Leave a Comment