Skip to content

Handige tips voor jouw praktische keuken!

Los van het te besteden budget, bestaan er handige tips om tot een zo optimaal en functionele keuken te komen. Wanneer je opzoek bent naar een nieuwe keuken, hetzij in je nieuwbouw of ter vervanging van je oude keuken, neem dan deze handige tips mee in je achterhoofd.
Handige keukentips
Een keuken kiezen we niet enkel op het zicht, ook al benadert ze in de toonzaal de perfectie. 

De verschillende praktische zones

 

Een keuken bestaat uit verschillende zone’s die je meestal in een bepaalde volgorde benut. Van aperitief-zone over werkzone naar de spoel en afwaszone. Deze zones worden doorgaans verbonden met elkaar door handige opbergzones. Iedereen kiest zijn of haar keuken volgens de eigen noden en wensen.

Wanneer de aperitief zone een belangrijke sociaal functie vervult, aarzel dan niet om hier genoeg aandacht aan te besteden bij het kiezen van een keuken op jouw maat.

Doorgaans besteden mensen - terecht - hun meeste aandacht aan de werkzone. Deze kan voor een echte kookliefhebber nooit groot genoeg zijn. Let op: een te klein werkblad brengt de hele werking en beleving van een kookproces dusdanig in het gedrang.


Keuken dekeyzer wit

‘In mijn oude keuken verloor ik al snel het overzicht tijdens het koken. Alles stond op elkaar gepropt door gebrek aan plaats. Nu heb ik in mijn nieuwe keuken voor een ruim werkblad gekozen, waar ik makkelijk kan koken, terwijl mijn gezin genietend op mijn vingers staat te kijken.’  Thomas, technisch tekenaar en vader van 3.

 

Materiaalkeuze van de werkzone is doorslaggevend. Wanneer je bij aanvang kiest voor de beste kwaliteit in materiaalkeuze, mag je doorgaans zeker zijn dat deze voldoen voor alle zones van jouw keuken. Maar een heel belangrijk aspect voor de werkzone zijn de volgende zaken: krasbestendige en hittebestendige oppervlakten, zuur/alkalisch -bestendige en niet poreuze oppervlakte om de hygiene van je werkzone te garanderen. Toets al deze opties af, of informeer je degelijk, om niet enkel te vervallen in een discussie over materiaalvoorkeur zoals kwarts versus graniet of kunststof versus keramiek.

MHO_keukenkaterndekeyzerhem_034 geknipt-1

Een keukenkast de corpus en de frontpanelen-1

Voor de vernuftige opbergzone, doorgaans de eye-catcher van de keuken, kunnen we veel zaken opsommen die voor iedereen anders worden ervaren. Over smaak valt nu eenmaal niet te redetwisten, maar één ding is zeker, een opbergkast of lade wordt intensief gebruikt. Of het nu handgrepen heeft of niet, of het nu makkelijker te reinigen valt of niet… de materiaalkeuze primeert.

De materiaalkeuze bepaalt de duurzaamheid van jouw keuken. Topkwaliteit kan tegen het veelvuldig stoten van potten of pannen en frequent gebruik van inbouw-toestellen.

 

Schermafbeelding 2021-03-18 om 12.07.15

De beste kwaliteit van materiaalkeuze impliceert niet automatisch de duurste keuze. Kwaliteit begint bij de keuze van het basismateriaal en het vakmanschap waarmee dit tot jouw keuken wordt vervaardigd. Bij dekeyzer hebben ze deze knowhow reeds 3 generaties in hun bezit. Dit maakt hen zodanig uniek zonder dat we het verschil hoeven aan te tonen met andere keuken of interieurzaken van het land. 

Want een keuken koop je best met kennis van zaken, en dit enkel en alleen om jouw passie duurzaam te dienen!

Leave a Comment