Skip to content

Harmonieus samenspel van historie en persoonlijk design.

 

herenhuiskeuken op maat

Jonas en Linde hebben hun historisch herenhuis in Gent ontworpen tot een persoonlijke leefruimte, in samenwerking met de architecten en adviseurs van Dekeyzer Keukens en Interieur.

Laten we ontdekken hoe ze hun visionaire ideeën hebben verwezenlijkt en hoe ze hun persoonlijke signatuur hebben weten te integreren in deze bijzondere omgeving.

Jonas: Toen we onze intrek namen in dit historische Gents herenhuis, voelden we al snel dat we iets buitengewoons wilden creëren. Hoewel het karakter van het gebouw en de centrale locatie ons inspireerden, wilden we het ook voorzien van een moderne twist die onze eigen stempel draagt. De hele opzet was niet zomaar een leefruimte omtoveren, maar een drie-etage herenhuis onderverdelen in 3 afzonderlijke wooneenheden. Toch zochten we een eenheid tussen deze 3 units.

Linde: Absoluut, en vanuit dat oogpunt beschouwden we de keuken als het kloppend hart van onze visie. We wilden niet enkel een keuken die praktisch was, maar tevens een ruimte die onze persoonlijke stijl en het erfgoed van het gebouw tot uitdrukking bracht doorheen de 3 afzonderlijke wooneenheden.

koningsblauw

Jonas: Het vinden van de juiste balans tussen het bewaren van de historische charme en het omarmen van moderne elementen was een interessante uitdaging. De binnenhuisexperten van Dekeyzer Keukens en Interieur waren van onschatbare waarde, omdat ze ons in staat stelden onze visie om te zetten naar een tastbaar ontwerp. We hebben gekozen voor natuurlijke materialen zoals marmer en keramische tegels waarmee we een warme en gastvrije sfeer creëerden die prachtig samenvloeit met de rijke geschiedenis van het herenhuis.

Linde: Maar we wilden eveneens een eigentijdse dimensie toevoegen. Daarom hebben we ervoor gekozen om voor een diepe, koningsblauwe tint te kiezen voor de frontpanelen. Dit bracht diepte en karakter in de ruimte, terwijl het tevens een gewaagde knipoog is naar het erfgoed van het herenhuis.

eigentijdse keuken

Jonas: De samenwerking met Dekeyzer Keukens en Interieur verliep uitermate vlot. Ze begrepen onze visie volledig en werkten nauw met ons samen om deze realiteit te maken. Ze gaven waardevol advies en suggesties, maar lieten ons evenzeer onze persoonlijke touch aan het ontwerp toevoegen.

Linde: Het hele proces verliep verrassend soepel. Ze begrepen precies wat we wilden en creëerden een keuken die naadloos aansloot bij onze behoeften en smaak.

Jonas: Het resultaat is werkelijk verbluffend. Onze keuken is een weerspiegeling van onze identiteit, terwijl het tevens de geschiedenis van het herenhuis eert. Of we nu koken, dineren of simpelweg ontspannen, het is een plek waar we graag vertoeven.

moderne keuken

Linde: Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat onze keuken een harmonieuze samensmelting is van verleden en heden, een ode aan de geschiedenis met een vleugje hedendaags design. We zijn ontzettend tevreden met het eindresultaat en kijken ernaar uit om nog vele jaren van deze ruimte te genieten.

herenhuis interieurstijl

Deze bijzondere transformatie brengt het historische herenhuis in Gent weer tot leven als een eigentijdse woonruimte. Hun moedige besluit om af te wijken van traditionele ontwerpkeuzes en resoluut te kiezen voor maatwerk toont aan dat het mogelijk is om met persoonlijke keuzes een subliem evenwicht te creëren tussen geschiedenis en design.

Leave a Comment