Skip to content

Hedendaags en landelijk: Het beste van twee werelden

De tijd dat de gevel van een huis het interieur verraadt, is al lang voorbij. Onze architectuur is een veelheid van stijlen, zo ook is het gesteld met onze interieurs. Hedendaags is eigenlijk een verzamelnaam voor vele stijlen die, mits een doordachte aanpak, een verrassend resultaat kan opleveren.

In deze blog bekijken we de hedendaagse interieurstijlen en hoe deze kunnen worden samengebracht om unieke, op maat gemaakte ruimtes te creëren. Met een open geest en creatief denken, is het mogelijk om verschillende esthetieken en invloeden te mengen tot een interieur dat echt bij je past. 

 

Niet één stijlelement maar een veelheid aan stijlen en invloeden bepalen onze leefwereld. Denk niet enkel rustiek voor klassiek of strak voor modern! Het zijn deze verrassende stijlcombinaties die een heel interieur soms tot leven brengen. Dus, wanneer je graag van een sfeer houdt waar leven, ruimte en rust elkaar kunnen vinden, dan is een verbindende aanpak tussen deze elementen beslist de moeite waard om te overwegen als interieur of als keukenstijl.

minimalistische keuken

Een mooie spanning tussen een oud verhaal en een nieuwe minimalistische stijl

 

Een landelijke woning, beladen met karakteristieke elementen en verhalen uit het verleden, kan juist een meerwaarde worden voor een hedendaagse of moderne stijl van wonen.

Alles hangt af van je perspectief waarmee je een interieur wil benaderen. Bij een bestaande woning is het aangeraden om steeds het architecturale karakter van het huis te begrijpen, alvorens in te grijpen.

Moderniseren doe je niet door gewoon nieuwe toestellen of meubilair te plaatsen. Ga doordacht te werk als je een tweede leven wil geven aan een bestaand interieur. 

landelijk karaktervol

Ruimte, rust en leven

Door een bestaande ruimte eerst in kaart te brengen en dan qua invulling op papier volledig leeg te maken, schep je rust. Van hieruit kan je bijvoorbeeld een keuken uitbouwen die centraal zal staan in je toekomstige leefwereld.

Want rust, zowel visueel als gevoelsmatig, is belangrijk als je erin woont. Vermijd daarom best drukke prints of felle kleuren, want eenvoud van lichte tinten zorgen voor een grootser interieur en een vrijer gevoel qua beleving. Dit is zoals ademen temidden van een drukke en hectische levensstijl.

 

Openheid

De ruimte voelt niet zwaar en beladen aan wanneer de natuurlijke doorgangen gevrijwaard blijven van banken, stoelen en kasten. Een vlotte ‘wandel’ of 'flow' doorheen een ruimte is van essentieel belang.  

De combinatie van hout als ondergrond op de maagdelijk witte keuken is rustgevend. Deze warme uitstraling doet het geheel bijna zweven, waardoor alles minder zwaar aanvoelt in de ruimte.

strak en ruim

Een hedendaagse invulling in een karaktervol pand zorgt voor de nodige dynamiek in je interieur. Hoe ver ook de stijlvorm van een strak minimalistische keuken staat, ten overstaan van een rustieke landelijke sfeer, doet de verbindende aanpak wonderen. En dit niet alleen visueel, maar ook qua beleving.

Het geheel komt tot leven dankzij de spanning tussen beide stijlen. En dat mag best gezien worden!

Bij dekeyzer keukens en interieur houden ze van uitdagingen op maat gemaakt voor de klant. Want een team van interieurspecialisten staat garant voor frisse en nieuwe ideeën om jouw leefwereld om te toveren tot een persoonlijke oase van creativiteit en identiteitsinvulling.

 

Leave a Comment