Hedendaags en landelijk.

De tijd dat de uitstraling van een huis het interieur verraad is allang voorbij.  Onze woningen barsten van de veelheid aan stijlen, en zo ook onze interieurs. Hedendaags is in essentie een verzamelnaam voor vele stijlen die, mits een doordachte aanpak, verrassende resultaten kunnen opleveren.

Het zijn deze verrassende combinaties die een heel interieur van een huis tot leven kunnen brengen. Iedereen heeft zo zijn of haar invulling van een ideale leefwereld. Maar wanneer je graag van een dynamische sfeer houdt waar leven, ruimte en rust elkaar kunnen vinden, dan is zo een doordachte en gedurfde aanpak beslist de moeite waard om te overwegen als interieur of keukenstijl.

 

 

minimalistische keuken

Een mooie spanning tussen een oud verhaal en een nieuwe minimalistische stijl

 

 

Een landelijke woning, beladen met karakteristieke elementen en verhalen uit het verleden, kan juist een meerwaarde worden voor hedendaags wonen qua stijl en sfeer.

 

Of je behoudt de typische karakter elementen van een oudere woning waar je een duidelijk herkenbare landelijke stijl op gaat afstemmen, of je brengt een oude ruimte totaal opnieuw tot leven anno 2021, maar met behoudt van het verhaal van toen. Het mooie aan de tweede keuze is dat je vertrekt van een leeg blad. Hierdoor kan je alles perfect volgens jouw wensen inrichten en ben je niet gebonden aan oude ornamenten die vandaag de dag soms een obstakel kunnen zijn.

 

 

landelijk karaktervol

 

 

 

Ruimte, rust en leven.

 

Door een bestaande ruimte volledig leeg te maken, schep je rust. Van hieruit kan je een keuken uitbouwen die de essentie wordt van je toekomstige leefwereld. Want rust, zowel visueel als gevoelsmatig is een punt van aandacht voor de toekomst als men er in woont. Vermijd daarom best drukke prints of felle kleuren, want eenvoud van lichte tinten zorgt voor een grootser interieur en een vrijer gevoel. En elke reden om ruimte en licht te creëren is een goede reden in ons doorgaans druk en hectische levensstijl.

 

De ruimte voelt niet zwaar en beladen aan wanneer de natuurlijke doorgangen gevrijwaard blijven van banken, stoelen en kasten. Een vlotte ‘wandel’ doorheen een ruimte is van essentieel belang.  De combinatie van hout als ondergrond op de maagdelijk witte keuken is rustgevend. Deze warme uitstraling doet het geheel bijna zweven, waardoor het minder zwaar aanvoelt in de ruimte.

 

 

strak en ruim

 

 

Een hedendaagse invulling in een karaktervol pand zorgt voor de nodige dynamiek in je interieur. Hoe ver ook de stijlvorm van een minimalistische keuken staat ten overstaan van een landelijke sfeer, de combinatie doet wonderen. En dit niet alleen visueel, maar ook qua sfeer. Het geheel komt tot leven dankzij de spanning tussen beide stijlen. En dat mag best gezien worden. Bij dekeyzer keukens en interieur houden ze van uitdagingen op maat gemaakt voor de klant. Want een team van interieurspecialisten staat garant voor frisse nieuwe ideeën en een volwaardige en hoogstaande invulling van je leefwereld.

 

Leave a Comment