Skip to content

Hoe de keuken in de leefruimte inpassen.

Het integreren van de keuken in de leefruimte is bijna geen uitzondering meer, omdat de overgrote meerderheid van de mensen vandaag de dag compact, maar efficiënt wil wonen.

 

open keuken

Het integreren van de keuken in de leefruimte is bijna geen uitzondering meer, omdat de overgrote meerderheid van de mensen vandaag de dag compact, maar efficiënt wil wonen. Onze manier van leven is veranderd en daarmee ook de indeling van de ruimtes waarin we wonen. We geven de voorkeur aan grotere open ruimtes met veel licht en het samenvoegen van de living, keuken en eetkamer is een optie die zowel de ruimte en het licht in de ruimte maximaliseert. Bovendien is het een modernere en interessantere optie dan de keuken gescheiden houden van de woonkamer, wanneer je bouwplan dit toelaat.

Bij dekeyzer keukens en interieur hebben we al verschillende projecten gerealiseerd die de leefruimte met de keuken verbindt om de ruimte te verbeteren en de natuurlijke lichtinval van de leefruimte te vergroten.

 

Enkele ideeën om de keuken in de woonkamer te integreren.

 

De traditionele bouwstijl.

We beginnen met de traditioneelste opties waarbij beide verblijven nog steeds formeel gescheiden zijn, maar er wel al een verbindingsmogelijkheid is.

De open scheidingswand.

Door een open scheidingswand te houden, ontstaan er een communicatie tussen beide ruimtes. Zowel verbaal als visueel blenden de ruimtes met elkaar.  Het opnemen van een opening in de muur die de keuken scheidt van de living is een optie die de onafhankelijkheid van beide ruimtes behoudt en het mogelijk maakt om de gerechten van de ene naar de andere kant door te geven. Maar een opening tussen beide ruimtes is niet voldoende om dit 100 procent succesvol te laten blenden. Het geven van een zinvolle functie zal hier alleen maar toe bijdragen.

Een Amerikaanse bar of keuken als afscheiding.

Als we een beetje meer ambitieus en riskant zijn, kunnen we deze opening uitbreiden tot halve hoogte. Op deze manier, ongeacht de grotere lichtinval, krijgen we iets meer sensatie in de ruimte en hebben we een aanrecht om aan te ontbijten, de krant te lezen of een plaats om te socializen met wie aan het koken is.

 

glazen scheidingswand

Installeer een schuifdeur of glazen wand als spanning tussen 2 ruimtes

Sommige van onze klanten geven er de voorkeur aan om beide werelden tegelijk te hebben. Dat wil zeggen, een ruimte hebben die volledig met elkaar verbonden is, maar aan de andere kant ook de mogelijkheid geeft om deze te verdelen als ze dat nodig achten. Om hieraan te voldoen bestaat de mogelijkheid aan de ene kant om voor een schuifdeur te gaan of aan de andere kant om voor een glazen afscheidingspartij te kiezen. Beide laten toe wanneer de klant dit wenst om toch een afscheiding te creëren tussen de bestaande ruimtes.  

In ieder geval is een glazen-scheiding volgens ons een prima manier om de keuken in de woonkamer te integreren. Op deze manier behoudt u de onafhankelijkheid van beide kamers, laat u de lichtinval van de woonkamer naar de keuken toe en geeft u een groter gevoel van ruimte aan het algemeen geheel.

De open bouwstijl.

Gebruik meubilair en accenten als indicator tussen de verschillende functies.

Je hebt geen muren nodig om de ruimte te verdelen. Door het gebruik van meubels of andere elementen kunnen we het gevoel van ruimtelijkheid behouden, en laten we de keuken eindigen of beginnen waar we willen. Het enige waar je zeker op moet letten is de natuurlijk flow van doorgang.  

kookeiland

Het meest voorkomende en voor de hand liggend om dit te bekomen is het integreren van een kookeiland. Dankzij de installatie ervan krijgt u een extra werkoppervlak om te koken, en als u er stoelen of krukken rond plaatst, een plaats om te eten. Maar ook een ruimte om bij te praten, de krant te lezen.

 

Bij een open ruimte is het belangrijk om de keuken af te stemmen op de leefruimte. Een eenheid in toon en stijl brengt de nodige rust voor de bewoner met zich mee. Dit is van toepassing voor zowel grote open ruimtes als voor meer compacte bouwstijlen waar kleinere ruimtes met elkaar moeten communiceren.

Leave a Comment