Skip to content

Keukeninspiratie uit Gent!

Warme moderne keuken

Wij, als binnenhuisarchitecten en ontwerpers van Dekeyzer, stonden voor een uitdagende maar spannende opdracht: het herinrichten van een historisch pand in Gent voor Erwin en Esthel, een jong en ambitieus koppel met een voorliefde voor modern design en natuurlijke materialen.

Dit historische pakhuis, uniek gelegen op de plaats waar de Leie en de Schelde samenkomen, heeft een rijke geschiedenis en een sterke persoonlijkheid. Het was aan het team van Dekeyzer om deze karakteristieke eigenschappen te behouden, terwijl ze het pand omtoverden tot een ruimte die volledig op maat is gemaakt voor het leven van Esthel en Erwin..

moderne warme keuken

 

Het resultaat is een woning die de unieke charme van het historische gebouw behoudt, terwijl het tegelijkertijd de moderne, minimalistische esthetiek en functionele eisen van Erwin en Esthel weerspiegelt. Met de keuken als kloppend hart van het huis en het gebruik van natuurlijke materialen zoals marmer en lichte houttinten, hebben ze een plek gecreëerd die zowel stijlvol als praktisch is.

Erwin: "Toen we ons appartement in Gent betrokken, beseften we dat het de potentie had om iets speciaals te zijn. Het gebouw, een voormalig pakhuis gelegen waar de Leie en de Schelde samenkomen, ademde geschiedenis. Maar hoewel het een knipoog is naar het rijke verleden van de stad Gent, kozen we niet voor een rustieke stijl. We wilden een moderne, meer hedendaagse look en feel die beter bij ons past."

stalen ramen

Esthel: "Voor ons is de keuken het kloppend hart van het huis, dus dat was ons natuurlijke startpunt. Het was van cruciaal belang voor ons om een ruimte te creëren die niet alleen functioneel was, maar ook uitnodigend en representatief voor de rest van ons huis en die samengaat met onze persoonlijke stijl."

Erwin: "Daarom kozen we voor natuurlijke materialen zoals marmer en lichte houttinten. Deze elementen voegen een vleugje elegantie toe en zorgen voor een warme, gastvrije sfeer. We wilden dat de keuken een plek zou zijn waar mensen graag tijd doorbrengen, of ze nu een maaltijd bereiden of gewoon genieten van een kopje koffie."

Esthel: "We hadden ook een specifieke visie voor de kasten. Door te kiezen voor staal als raamwerk, konden we een gevoel van diepte en openheid creëren. Deze keuze was ook een knipoog naar het verleden van het pand als pakhuis en helpt ons om een moderne twist te geven aan de ruimte."

Erwin: "Het resultaat is werkelijk verbluffend. Onze keuken is een plek geworden die onze persoonlijke stijl weerspiegelt, terwijl ze ook de historische charme van het gebouw respecteert. Het is een ruimte geworden waar we trots op zijn en waar we graag onze tijd doorbrengen."

Moderne keukenstijl

Esthel: "Het hele proces verliep verrassend vlot. Het vermogen om een ruimte te hebben die volledig op maat is gemaakt voor onze behoeften en smaken, heeft echt een verschil gemaakt. Het is niet alleen een keuken geworden, het is echt het hart van ons huis geworden."

Erwin: "We zijn ongelooflijk tevreden met hoe alles is uitgepakt. Onze keuken is nu echt het centrum van ons huis, een plek waar we graag koken, eten, lachen en leven. We zijn zo blij dat we deze keuze hebben gemaakt en we zouden het zo weer doen."

Esthel: "En het mooiste is dat onze keuken nog steeds een reflectie is van wie we zijn, maar ook van de rijke geschiedenis van dit prachtige pand. Het is echt de perfecte combinatie van oud en nieuw, van geschiedenis en hedendaags design. We zijn zo blij met het eindresultaat en kunnen niet wachten om nog vele jaren van deze ruimte te genieten."

Leave a Comment