Kwaliteit in details bevestigen de essentie in stijl.

Kranen, handgrepen, toestellen en ander toebehoren van een keuken worden meestal in tweede instantie gekozen. Men kiest doorgaans een keuken op basis van het uitzicht, een stijl. Doorgaans valt ons oog onmiddellijk op de oppervlakte en de materiaalkeuze van het aanrecht of eiland.

Nadien pas denkt men na over opbergrekken, de toestellen en ander toebehoren. Negen op de tien keren loopt deze samenstelling van functionaliteit en stijl fout op het eindplaatje.

 

Landelijke keukentoestellen

 

Vandaar dat een gedegen en goede kennis van accessoires en de stijl van groot belang zijn. Om deze teleurstellingen te vermijden Laat u zich het best omringen door mensen in het vak wanneer u uw stijl in de keuken wenst te verfijnen.

 

Vandaag zijn er premium kranen, handgrepen, toestellen en uitvoeringen op de markt voor elk type van stijl. Of het nu klassiek landelijk, hedendaags landelijk, kosmopolitisch of strak modern moet zijn, voor elk type zijn er kwaliteitsvolle keuzes. Een weldoordachte keuze door een zichzelf respecterende keukenontwerper zorgt ervoor dat het verhaal van a tot z vlot en logisch wordt verteld.

 

pure materialen

Een mooi samenstelling in een dekeyzer keuken schept rust en maakt de beleving voor de gebruiker des te intenser.

 

Maar hoe ziet men nu het verschil tussen een keuken en een premium keuken?

 

Op maat gemaakt en vervaardigd in een eigen atelier is het summum van alles. Hierdoor kan er steeds rekening worden gehouden met de smaak en wensen van de klant. Zo zal de afwerking veel sterker en kwaliteitsvolle zijn. Het gaat bij deze keukens niet enkel over de frontpanelen of handgrepen om een stijl van een keuken te duiden, maar ook de inhoud van de vele kasten, schappen en andere al dan niet zichtbare praktische toepassingen moeten in lijn zijn met de stijl en de beleving. Hierin kan men snel het onderscheid opmerken tussen een gewone keuken of een premium keuken, vervaardigd op maat van de klant.

 

hoogwaardige afwerking

 

Materiaalkeuze versterkt het verhaal. Zo zal hout met haar intrigerende nerven of ringen elk landelijk karakter verder ondersteunen, of het nu klassiek of hedendaags is.

Een vergulde kraan zal het tikkeltje sjiek in de verf zetten bij de meer kosmopolitische stijlen, terwijl zilver en wit of carbon ogende toepassingen de strakke en minimalistische keukenstijlen alle eer zullen aandoen.

 

kosmopolitische stijl

 

Maar het kan evengoed andersom, als men maar consequent de gekozen accenten in details doortrekt in heel de stijl van de keuken. Het volstaat niet om een vergulde kraan te kiezen, als men geen vergulde omlijsting, handgrepen of zelfs de spoelbak mee integreerd. Deze eenheid in details zorgen er net voor dat het geen eclectisch of chaotisch ogende keuken wordt.

Stel daarom niet snel een keuken samen, maar diep uw verhaal verder uit in overleg met een professionele keuken- of interieurspecialist.

Leave a Comment