Skip to content

Think out of the box

Een rebels karakter schuilt in ieder van ons. Soms is het leuk om net datgene te doen wat tegen de gangbare stroom ingaat om toch dat tikkeltje extra aandacht te trekken.
 

Eigenlijk maakt eigenzinnigheid meestal het verhaal net boeiender, dan wanneer alles in een perfecte harmonie wordt vervat. Durf eens iets anders te doen in uw interieur om meer persoonlijkheid of spanning te creëren. Dit hoeft niet altijd veel te zijn. Meestal volstaan kleine accenten zoals een in het oog springend meubelstuk of een aparte materiaalkeuze om een boeiende of intrigerende twist in uw interieur te steken.

Lees hier de vier rebelse tips:

 

1 Doorbreek tradities

 

Met tradities is niets verkeerd, maar soms mag het wat progressiever benaderd worden. Mensen veranderen, zo ook de tijdsgeest en de leefwereld waarin ze leven. Verzoen verschillende stijlen met elkaar opdat u steeds opnieuw wordt verrast wanneer u door uw huis wandelt. Een zeer geslaagde twist van verschillende stijlen integreren in uw interieur is bijvoorbeeld ook weggelegd voor oude landelijke huizen of herenhuizen in de stad.

 

 

interieur klassevol eigentijds

Deze stadswoning behoudt dankzij de roestvrije stalen deurwand haar grote natuurlijke lichtinval en privacy van de verschillende kamers. Hedendaags comfort ten top in een historisch karaktervol pand.

 

2 Een moderne aanpak met klassieke materialen

 

Niet iedereen is van nature stijlvol, waardoor een eigen accent leggen in het interieur niet voor de hand liggend is. Daarom bestaan er gespecialiseerde vakmensen die een interieur naar een hoger niveau kunnen tillen.

Deze specialisten zorgen voor een perfecte integratie wanneer je voorkeur uitgaat naar één of ander in het oog springend soort materiaal. Zij weten meestal wel raad mee. Het is per slot van rekening ook een interessante uitdaging voor hen.

 

modern bathroom

Een geslaagde scheiding tussen badkamer en slaapvertrek (ontwerp van Dekeyzer keukens & interieur). Het gekleurde glas spring in het oog en vervult een dubbele functie.

 

3 Accenten zorgen voor een groot effect.

 

De visuele impact die kleine dagdagelijkse elementen zoals deurklinken, stopcontacten, kranen en lichtarmatuur kunnen hebben op het interieur is groter dan men zou denken. U hoeft niet steeds een hele muur aan te pakken om uw persoonlijkheid te weerspiegelen in uw interieur. Kleine investeringen, indien kwalitatief in materiaal en uitvoering, kunnen wonderen doen voor je beleving.

 

kwaliteit stopcontactenkwaliteit

Details bepalen niet alleen het uitzicht, maar vergoten ook je comfort bij gebruik. 

 

4 Laat de natuur spreken

 

Elk materiaal heeft zijn of haar unieke textuur. Toon deze complexheid van textuur, en schept rust in je leefwereld. Alles wat een zichtbare of voelbare band heeft met ‘natuur’ heeft een rustgevende uitwerking op ons als mens.

Naast rust schept het ook extra karakter en warmte aan het interieur. Denk maar aan de natuurstenen muur, een stuk wrakhout als boekenrek of een gerestaureerde oude houten plafond. Het mooie aan natuurlijke materialen is dat ze u ook belonen met extra karakter naarmate de tijd verstrijkt.

 

hedendaags landelijk

 

 

 

Leave a Comment