Skip to content

Tips bij het ontwerpen van een luxueuze keuken

Bij dekeyzer keukens en interieur is het heel eenvoudig: een luxueuze keuken is een droomkeuken!
Luxueuze keuken

Bij het ontwerpen van een luxe keuken, draait het allemaal om kwaliteit en functionaliteit. Het is niet alleen een kwestie van het plaatsen van de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur, maar het gaat ook om het creëren van een praktische ruimte die je toelaat om heerlijke maaltijden te bereiden en waarin je met plezier tijd doorbrengt.

minimalistische keuken

 

Voor je aan ontwerpen begint, is het belangrijk om eerst te bepalen welke stijl je voorkeur uitdraagt. Laat je gerust door onze trends inspireren: de hedendaagse trends in het luxe segment richten zich op het creëren van een elegante, minimalistische en tijdloze uitstraling.

 

Enkele van onze belangrijkste hedendaagse trends zijn:
  1. Minimalistisch ontwerp met strakke lijnen en gladde oppervlakken.
  2. Landelijke stijl: Gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen zoals marmer, graniet, hout en roestvrij staal.
  3. Geïntegreerde apparaten die naadloos inpassen bij een ontwerp op maat.
  4. Slimme technologieën zoals touchscreens, spraakbesturing en slimme apparaten voor efficiëntie en gemak.
  5. Open concept keukens die naadloos overgaan in andere leefruimtes.
  6. Huidige trend: Gebruik van natuurlijke kleuren en texturen voor een rustgevende en luxueuze uitstraling.

Aan de hand van een duidelijke stijlbepaling wordt het een stuk gemakkelijker om tot een concrete vorm te komen wat een luxueuze keuken moet zijn. Nu kan de creativiteit beginnen!

moderne keuken

 

Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het ontwerpen van een luxueuze keuken:

 

Gebruik hoogwaardige materialen

Hoogwaardige materialen zijn een must als het gaat om een luxe keukenontwerp. Denk aan marmeren werkbladen, kwalitatieve houtsoorten en hoogwaardige roestvrijstalen apparaten. Deze materialen zijn niet alleen mooi, maar ook duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.

 

Denk na over de lay-out

Een goede lay-out is essentieel voor een efficiënte en functionele keuken. Zorg ervoor dat de belangrijkste werkgebieden, zoals de gootsteen, kookplaat en koelkast, gemakkelijk toegankelijk zijn en dat er voldoende ruimte is om te bewegen. Overweeg ook een keukeneiland als centraal punt van de keuken. Raadpleeg hier de verschillende keukenopstellingen. Veel hangt ook af van de beschikbare ruimte.

 

Overweeg de juiste apparatuur

Apparatuur is een belangrijk onderdeel van een luxe keukenontwerp. Investeer in hoogwaardige en energiezuinige apparaten die passen bij de stijl van je keuken. Overweeg ook slimme apparaten die kunnen worden bediend via je smartphone of tablet.

landelijke keuken


Houd rekening met voldoende opbergruimte

Een goede opbergruimte is essentieel voor een georganiseerde keuken. Denk aan inbouwkasten, lades en rekken om alles georganiseerd te houden. Overweeg ook glazen kasten om je mooie servies en glaswerk te laten zien.

 

Verlichting

Verlichting is belangrijk in elke ruimte, maar vooral in de keuken. Overweeg verschillende soorten verlichting, zoals plafondverlichting, onderkastverlichting en sfeerverlichting. Hierdoor creëer je een warme en gezellige sfeer in je keuken.

Naast indirecte verlichting is het ook belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid daglicht. Niets is zo vervelend als werken in een onderbelichte keuken. Lees in deze blog er meer over.

natuurlijk licht in je keuken


Details en design moeten in relatie staan van functie en duurzaamheid

Een luxe keukenontwerp moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en duurzaam. Denk aan de details, zoals de kranen, handgrepen en de afwerking van het houtwerk. Zorg ervoor dat elk detail past bij de stijl van je keuken en bijdraagt aan de functie en duurzaamheid.

Het ontwerpen van een luxe keuken kan een uitdaging zijn, maar met deze tips kun je zeker een prachtige en functionele keuken creëren waar je trots op kunt zijn.

Door hoogwaardige materialen te gebruiken, na te denken over de lay-out, opbergruimte, slimme apparaten te overwegen en aandacht te besteden aan een stijlvolle verlichting ben je goed op weg om een unieke en luxueuze keuken te realiseren! 

Leave a Comment