Skip to content

Landelijke keukenstijlen om naar uit te kijken

Een geslaagde landelijke stijl is zoals thuiskomen in een warme, familiale sfeer. Een landelijke keukenstijl met natuurlijke materialen kan daar zeker aan bijdragen.
landelijke keuken

Welke trends zijn er op dit moment in trek in landelijke keukenstijlen? En wat zijn de natuurlijke materialen die je daarbij kunt gebruiken?

klassieke landelijke keuken

Natuurlijke materialen

Een van de belangrijkste trends op dit moment is het gebruik van hout. Houten kasten, blijven populair. En niet alleen het soort hout is belangrijk, ook de afwerking ervan. Zo zie je vaak bij een klassieke landelijke stijl een bewerking waarbij het hout een verweerde look heeft. Dit geeft een nostalgische uitstraling aan de keuken.

Natuursteen en keramiek zijn beide ook populaire materialen voor gebruik in een landelijke keuken vanwege hun duurzaamheid, schoonheid en veelzijdigheid.

Werkbladen van natuursteen en keramiek bieden veel voordelen voor de keuken. Ten eerste zijn ze duurzaam en bestand tegen krassen, hitte en vlekken. Dit maakt ze een praktische keuze voor dagelijks gebruik in de keuken.

Daarnaast hebben natuurstenen werkbladen een unieke uitstraling omdat het een natuurlijk materiaal is. Dit past perfect bij een landelijke keukenstijl. Keramische werkbladen hebben daarentegen vaak een wat strakkere en modernere uitstraling, maar kunnen ook in een landelijke keuken passen.

tegels keramisch

Ook natuurstenen vloeren zijn populair in landelijke keukens. Deze materialen zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en degelijk bestand tegen water en vlekken. Bovendien geven ze de keuken een rustieke uitstraling en voegen ze warmte en textuur toe. Net als bij de werkbladen zijn er veel verschillende soorten natuursteen beschikbaar die passen bij de landelijke stijl.

 

Aarde tinten en warme kleuren

Een andere trend die je momenteel veel ziet, is het gebruik van warme kleuren en zachte texturen. Denk aan aardetinten, zoals beige en bruin die perfect resoneren met materialen zoals natuursteen en keramiek. Dit geeft de keuken een gezellige uitstraling en maakt het een geliefde plek waar je graag veel tijd met vrienden en familie zal doorbrengen.

landelijke elementen

Warme lichttemperatuur

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de juiste verlichting. Een warme, sfeervolle verlichting draagt bij aan de gezellige uitstraling van de keuken. Kies niet voor fel licht of ledverlichting of spots met een koude kleurtemperatuur-indicatie. Kies eerder voor enkele hanglampen boven de eettafel te hangen. Hierdoor creëer je een gezellige hoek of plek in de keuken waar je samen kunt eten en kletsen.

nieuwe materialen in een landelijk decor

Een landelijke keuken heeft tot slot een tijdloze uitstraling en is een waardevolle investering. Door de duurzame materialen en tijdloze ontwerpen kan je er jarenlang van genieten en verhoogt de landelijke stijl de waarde van je huis. Kortom, een op maat gemaakte landelijke keuken biedt niet alleen een mooie en gezellige sfeer toe aan je leefwereld, maar is ook een financiële meerwaarde aan je huis.

Leave a Comment