Skip to content

Trendy hoge wandkasten

Een wand van hoge kasten als een volwaardige keuken, als keukenuitbreiding of trendy stijlelement in je woning?

Het is trendy

Wandkasten: onbeperkt in hoogte en omvang

Wandkasten als stijlelement in je woning

Inbouwapparaten in wandkasten

 

Het is trendy

Hoge wandkasten hebben iets. Ze zijn dikwijls een ‘blikvanger’ in een interieur of keuken. Ze bepalen de uitstraling en sfeer van een ruimte. Daarom is het belangrijk dat verschillende zaken zoals kleur, textuur, functie en afwerking ook helemaal juist zitten, met het bestaande interieur.

wandkast interieur

In de eerste plaats dienen hoge wandkasten als opbergruimte. Maar het kan zoveel meer zijn. Daarom is het belangrijk om hoge wandkasten in te delen in drie praktische zones volgens gebruik.

De middenzone is de handigste ruimte. Hier ga je dagelijks gebruik van maken. Deze middenzone biedt ook de mogelijkheid om een andere invulling toe te wijzen. De bovenste zone, de kasten die zich boven schouderhoogte bevinden zullen minder frequent worden gebruikt. Dit zijn de ideale opbergruimtes voor minder dagdagelijks gebruik. De onderste zone zijn de kasten die zich onder heuphoogte bevinden. Deze zijn ook ideaal voor het opbergen van allerlei gerief. In een keuken zal dit eerder voor het zwaarder gerief zijn, omdat we onszelf geen breuk willen heffen.

 

Wandkasten: onbeperkt in hoogte en omvang

Elke hoogte van een plafond is haalbaar om een mooie en indrukwekkende wandkast te realiseren. Alles door dekeyzer gemaakt is maatwerk en daarmee ook het perfecte antwoord voor wie opzoek is naar unieke en eigenzinnige realisaties. Bedenk de vele stijlmogelijkheden die ontstaan wanneer een hele muur wordt omgevormd tot één groot vlak. Je kunt zo creatief te werk gaan en daardoor een ‘blikvanger’ creëren in de plaats van een opbergruimte alleen.

wandkasten

De diepte van kasten zijn standaard tussen 55-60 cm. Dit hoeft bij maatwerk niet de regel zijn. Zo zal alles bepaald worden door functionaliteit en de bestaande ruimte. Wanneer de oppervlakte van je keuken of leefruimte te beperkt is kies dan voor minder diepe kasten. Dit zal ervoor zorgen dat de ruimte niet als kleiner wordt ervaren. In een kleine keuken kan dit al snel worden ervaren.

Wandkasten als stijlelement in je woning

Hoge kasten zijn een stijlelement, indien ze vakkundig en naadloos worden gemaakt. Elke fout zal zo zichtbaar worden als op één egaal vlak. Daarom is een professionele keuken- of interieurbouwer zo belangrijk. Elk detail moet feilloos worden uitgewerkt en versmelten met het bedoelde resultaat. Indien dit het geval is kun je heerlijk creatief gaan als het gaat om expressie. Zo kan je juist een stijl kiezen die opvalt, of net een muurkast kiezen die naadloos opgaat in het interieur. Denk ook eens gerust na over de textuur van het materiaal. Zo kan je kiezen van een complexe textuur met een natuurlijke 'look en feel' tot een minimalistische uitwerking waar er geen oneffenheid te bespeuren valt.

retro stijl

Inbouwapparaten in wandkasten

Wanneer een volledige wandkast wordt toegepast in een keuken, bestaat er de mogelijkheid om te kiezen voor andere functionele invullingen dan opbergen alleen. Inbouwapparaten zijn de ideale toestellen om perfect mee in te werken in het beoogde oppervlakte die men wenst. Deze toestellen zijn erop voorzien om ingebouwd te worden, ongeacht het gekozen materiaal en textuur. Een juiste berekening en de ervaring van de kastenbouwer kan dit tot een perfect resultaat krijgen.

Deze inbouwopties leveren dikwijls een mooi plaatje op en zorgt voor een nette uitstraling in je keuken.

inbouwkasten

Wanneer je graag opbergruimte wenst en toch niet helemaal gek bent van klassieke kasten, dan zijn volledige geïntegreerde wandkasten de ideale oplossing voor jou. Geen onbereikbare plekken waar stof zich kan gaan ophopen of verloren ruimte in het algemeen. Een professioneel gemaakte wandkast kan de perfecte keukenuitbreiding of het unieke stijlelement zijn die je zoekt in je woning.

Want elk materiaal, kleur en stijl is af te stemmen op de smaak van de klant. Samen met onze vakkundigheid en jarenlange ervaring is een feilloze realisatie voor u binnen handbereik.

Neem gerust contact op met ons voor meer informatie, of ontdek onze realisaties op: https://www.dekeyzer.be 

Leave a Comment