Wat hebben de Hedendaags landelijke en Scandinavische stijl met elkaar gemeen?

Meer dan je op het eerste gezicht zou denken!

 

 

Hedendaags landelijk dekeyzer

Een hedendaags landelijke keuken van dekeyzer keukens & interieur

 

 

Een Scandinavische stijl is vooral gebaseerd op sfeerbeleving. In Scandinavische landen houden ze nu eenmaal van wit, omdat dit licht en rust brengt over de dingen. Het is als een wit canvas, waarop je de dingen laat werken. En de dingen zijn meestal zeer verfijnde meubelstukken die gezien mogen worden… en wat biedt daarvoor de perfecte achtergrond? Juist.

 

 

Scandinavisch interieur

Een typisch Scandinavische sfeer door het gebruik van wit in alles door te trekken.

 

 

Vanuit deze sfeerbeleving wordt ook de hedendaags landelijke stijl opgebouwd. Alleen wit zou maar enkel wit zijn, en dat is niet zo landelijk in aanvoelen. Daarom worden lichte aarde- of crèmekleuren toegepast om die verbondenheid met de natuur te behouden. Naast de natuurlijke elementen die worden gebruikt, spelen kleuren ook een belangrijk rol in het bepalen van de juiste sfeer. Want wat de hedendaags landelijke stijl en de Scandinavische stijl beiden willen bekomen is de ‘warmte van binnenin’ creëren.

Aan de andere kant biedt deze stijlvolle ‘neutrale canvas’-benadering ook de optie om subtiel verschillende invloeden toe te laten in uw interieur. Zo bent u niet gebonden in een hedendaags landelijke stijl te werken met Vlaamse meubels of oude ornamenten. De hedendaags landelijke stijl laat juist een hele brede waaier aan invloeden en stijlen toe, die allemaal hetzelfde in zich dragen; rustgevende, natuur geïnspireerde sferen en lichtrijke tonen.

 

 

frisheid van hedendaags landelijk

Wit geeft frisheid en netheid aan uw keuken.

 

Aan de andere kant staan witte kleuren ook symbool voor zuiverheid en essentie.  Lichtrijke ruimtes worden als open en tolerant ervaren. Deze tonen dragen dagdagelijks, bewust of onbewust, mee aan de feel en gemoed van de bewoners. Een open geest en een gastvrij gevoel is wat mensen aantrekt omdat het iedereen op zijn of haar gemak stelt. Dit is neutraliteit, niet enkel in kleurkeuze, maar ook in essentie.

Bouw uw persoonlijkheid in niet overladen, schreeuwerige of bombastische persoonlijke elementen en dingen op. Ook hier weer de werking van het witte canvas en de Scandinavische meubels met oog voor natuurlijke materialen en vormen.

 

 

wit canvas hedendaags landelijk

Een wit canvas als perfecte onder- of achtergrond voor uw eigen verhaal.

 

Plaats bewust uw persoonlijk verhaal aan de hand van stijlvolle elementen in de ruimte. Doe dit uitnodigend en niet te aandachttrekkend of etalerend, want dat heeft weinig met hedendaags landelijk als stijl op zich te maken. Subtiliteit en neutraliteit zijn de waarden waarmee men in een hedendaags landelijk interieur aan de slag gaat. Bewaak deze begrippen goed, en uw interieur zal u nooit teleurstellen.

Leave a Comment