Skip to content

Het belang van natuurlijk licht in jouw interieur

Natuurlijk licht is een must voor elk type interieur. Of het interieur nu qua stijl klassiek, romantisch of hedendaags is, natuurlijk licht zorgt er steeds voor dat een inrichting met al haar kleuren en objecten ten volle tot haar recht komt.

Natuurlijk licht geeft een meer levendige uitstraling aan de kleuren die verschijnen en de verschillende texturen van de meubels, muren en vloeren in jouw woning. Natuurlijk licht maakt elke ruimte ook iets groter en minder bedrukt dan ze eigenlijk in werkelijkheid is.

 

Enkele voorbeelden van interieurs badend in natuurlijk licht:

 

lichtrijke keuken

 

grote raampartijen

 

Naast het ruimtelijke, vergemakkelijkt natuurlijk licht het werk in de keuken tijdens het kookproces.  En dit komt uw eigen veiligheid ook ten goede, wanneer je aan de slag bent met een professionele messenset.

 

Verschillende manieren om het natuurlijk licht te vergroten in huis

 

Er zijn tal van manieren om meer zonlicht in huis te halen. Sommige kunnen van binnenuit worden gerealiseerd, zoals de juiste verf op de muren, spiegels, lichte meubels, enz.

 

lichtrijk interieur

 

glazen wanden

 

Uiteindelijk gaat het erom dat u op elk mogelijke manier een lichtere ruimte creëert. Een andere slimme manier is het gebruik van glazen wanden of binnendeuren. Wanneer ze in een strakke en dunne stalen frame worden geplaatst verhoogt dit extra lichtinval naar de achterliggende ruimtes.

 

Combinatie van natuurlijk licht en zorgvuldig gekozen kunstlicht

 

Natuurlijk lichtinval in combinatie met zorgvuldig geplaatst kunstlicht doet wonderen. Een gehele sfeer van een interieur staat of valt met de juiste belichting. Al is dit makkelijker gezegd, dan gedaan. Het juist plaatsen van kunstlicht vergt enige vakkennis.

 

kunstlicht

 

Het mooie aan een indirecte belichting is die extra ruimtelijkheid, diepgang die wordt gecreëerd, ten bate van het meubelstuk of diezelfde ruimte. Door enkele indirecte lichtpunten in een ruimte te voorzien vergroot u ook de sfeer qua gezelligheid, kleurschakering en diepte. Zelfs het effect op een volledig witte ruimte is groter dan eerst gedacht.

 

Dus wanneer u denkt aan een nieuw of passend interieur in uw huis, denk dan voldoende na over natuurlijk licht en kunstlicht. Of laat u bijstaan door de betere interieurspecialisten van dekeyzer om een slim plan uit te werken, waar u nog jaren genot aan gaat beleven.

 

 

Leave a Comment