Skip to content

5 ideeën om jouw tweede keuken tot leven te laten komen

In oorsprong was een tweede keuken, een bijkeuken, een aparte ruimte die bedoeld was voor voedselbereiding, schoonmaken en voor opslag. Deze tweede keuken werd in de volksmond al gauw achterkeuken of de voorbereidingskeuken genoemd.

Vandaag de dag zijn de ruimtes in een hedendaags huis anders ingedeeld en zo ook de functie van een tweede keuken. Door ons leven ook anders in te vullen dan vroeger, heeft de tweede keuken nu ook diverse functies te vervullen.

 

5 IDEEËN VOOR EEN TWEEDE KEUKEN

 

1. De klassieke bijkeuken

Dit is nog steeds de gekendste invulling. Een bijkeuken die het werk van de eerste keuken ontlast. Deze keuken dient ook om overtollig of minder frequent gebruikte benodigdheden op te bergen. Deze tweede keuken, of serveerruimte, ligt doorgaans achter de bestaande keuken.

stijlvolle bijkeuken

Het doortrekken van stijl versterkt de verbinding van de verschillende ruimtes.

2. In de keuken

Het is niet ongewoon om een tweede keuken te hebben in de bestaande keuken. Eigenlijk ontdubbel je de bestaande keuken naar een ruimere keuken. Waarom niet? Keukens bepalen zo sterk het karakter van een interieur dat het een meerwaarde geeft aan je woning.

Een andere optie die sommige mensen kiezen is een tweede keuken als eethoek. Hierdoor is het niet nodig om alles dubbel te hebben, maar wordt deze eethoek-keuken de plek waar ontbijtgranen en service worden opgeborgen, terwijl de warme keuken al het kookgerei herbergt.

Ook een typische invulling voor een tweede, wat aangepaste keuken is de geïntegreerde wijnbar of degustatieruimte. Iedereen heeft zo wel een eigen hobby om een extra functie te geven aan een tweede keuken. Dit brengt ons naadloos bij de derde optie.

luxueuze wijnbar

3. In de kelder (de man cave)

Het bestaansrecht van een keuken in een man’s cave heeft verschillende redenen. Vooreerst is er de nood aan privacy die ervoor zorgt dat een tweede keuken op subtiele manier kan worden geïntegreerd in een aparte ruimte. Ook is het nodig om vrienden te ontvangen en te voorzien in alle plezier. Vroeger was een koelkast voldoende, vandaag willen mannen ook hun uitgeruste ruimte waar alles ordelijk en overzichtelijk staat.

Waarom de trap op en af rennen als je iets te vieren hebt? Viola … Een kelderkeuken compleet met drankjes en hapjes bespaart trappen.

 

4. De kangoeroewoning

Een tweede keuken voor een kangoeroe uitbouwen is zoals investeren in de toekomst. Een slim idee die ervoor zorgt dat ten huize de privacy kan worden gegarandeerd. Is het nog niet voor de grootouders, dan is het misschien voor de snel opgroeiende adolescenten in huis. Maar een kangoeroewoning zonder een tweede keuken is geen complete woning.   

onzichtbare keuken

 

5. Poolhouse of bijhuis

Een poolhouse of een bijhuis heeft vandaag meer dan en sociale functie te vervullen. Het is ons eigen verworven paradijs in onze tuin. En zoals het een waar paradijs betaamd, is genieten hier de boodschap. Daarom zijn degelijke poolhouse of bijhuizen ingericht met een tweede keuken. Dit is niet als bbq-hoek of de wasplaats bedoelt, maar als een plek van genot.

Hier komen alle functies van een volwaardige keuken en het plezier van een man’s cave tot één geheel.  Tijdens warme zwoele zomeravonden kan er onder vrienden en Jamie worden genoten en gefeest, terwijl de routine van de volgende dag er niet onder leidt, door de aanwezigheid van een berg afwas en opruimwerk.

Ook biedt dit de mogelijkheid om een bestaand bijgebouw als een volwaardig gastenverblijf uit te bouwen.

 

Kortom, er zijn genoeg creatieve redenen om een functionele tweede keuken in te richten. Naast het genot en gemak, zal het ook een grote meerwaarde geven aan uw woning.

Leave a Comment